De video is opgenomen in De Sjoel in Brielle
De video is opgenomen in De Sjoel in Brielle

Online cultuur in Brielle: De Supermarkt!

Brielle - In het korte toneelstuk ‘De Supermarkt’ van Toneelvereniging De Komedianten zien we grappige en herkenbare situaties in een supermarkt in coronatijd.

De video ervan, die online te bekijken is, is afgelopen week opgenomen door Videoclub Phoenix in het kader van het initiatief 'Online Cultuur in Brielle', geïnitieerd door Stichting Kunst en Cultuur Brielle. Het initiatief heeft als doel om lokaal talent tijdens coronatijd tóch een podium te geven.

De verhaallijn werd in slechts anderhalve week tijd geschreven door Dewi en Simone, twee van de vier nieuwe jonge, enthousiaste leden van de toneelvereniging uit Zwartewaal. Sjoel Brielle verschafte de locatie voor de opname.

Afgelopen jaar bestond de toneelvereniging 50 jaar en op 2 februari jl won de vereniging de publieksprijs tijdens het Brielse Eenakterfestival in BREStheater. Maar optreden voor publiek in coronatijd is voor de toneelvereniging niet goed mogelijk. Het schrijven van ‘De Supermarkt’ voor de online video maakte de jonge meiden echter zo enthousiast dat ze gaan starten aan een script voor een avondvullende voorstelling volgend jaar.

‘De Supermarkt’ is te bekijken via het YouTUBE kanaal van Cultuurweb Brielle. De link is tevens te vinden op www.kunstencultuurbrielle.nl