foto: Martin van Gurp
foto: Martin van Gurp

Foto uit de oude doos

Vorige week ging het om de foto met de sneeuw op straat, het ijs op de singel en de rijp op de takken. Nu een heel ander plaatje.

De afgelopen zeven dagen waren er vooral de complimenten voor de mooie foto die de fotograaf in de winter van 2009 uit zijn toestel had getoverd. Waar precies die foto werd genomen, bleek een lastig te beantwoorden vraag.

Als je goed keek zag, je het een bijzondere bruggetje over het water in de Brielse wijk 'de Kleine Goote'. Om precies te zijn werd de foto genomen aan de Ploeg. De Brielse straat die slechts bestaat uit een looppad met daarvoor een singel. Misschien was de opgave lastig, omdat je meer oog had voor de schoonheid van de winter dan voor de afbeelding.

Deze week weer een Briels straatbeeld. Op de foto zie je een opgebroken weg. Het ging niet om zo maar een kleine reparatie van het wegdek. Er moest toen heel wat gebeuren.

Als je weet wat daar werd aangelegd, dan weet je waarschijnlijk ook de plek waar de fotograaf deze keer stond. Inwoners van Vierpolders hebben het deze keer wat makkelijker. Want het einde van één van de verbindingswegen van het tot 1980 zelfstandige dorp, staat hier op de kiek. Het waren vooral veiligheidsoverwegingen die de aanleiding vormden de aanpassingen door te voeren. Op het moment van de foto schreven we 2012. Weet je het nog niet? Kijk eens goed naar de achtergrond van de foto. Je ziet daar een markant gebouwtje. Misschien kan je lezen wat erop geschreven staat. Dat gebouwtje ziet er tot op de dag van vandaag nog precies hetzelfde uit.

Twee weken geleden lieten we een foto zien van de officiële opening van het Maerlant college. Je zag, dat de toenmalige Brielse wethouder Borgonjen met een ferme druk op de rode knop het schoolgebouw officieel opende. Naast hem twee jongedames en een jongeman. Er werd onder andere gevraagd wie er naast de wethouder op de foto stonden. Nikkie Dassen reageerde; "nou bij deze; ik ben degene met de blauwe jurk, helemaal rechts op de foto".