Geïnteresseerd om als rondleider het team te komen versterken? U kunt contact opnemen met Corrie de Rooy: cormade.rooy@icloud.com
Geïnteresseerd om als rondleider het team te komen versterken? U kunt contact opnemen met Corrie de Rooy: cormade.rooy@icloud.com

Oproep nieuwe rondleiders voor de Sjoel

Brielle - Het team van rondleiders van de Sjoel wil graag versterking. Geïnteresseerd? Dan bent u van harte welkom!

De voormalige Synagoge aan de Turfkade te Brielle wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers, waaronder ook een team van rondleiders. Zij vertellen over de historie van het gebouw, zowel over de periode voor, als na de oorlog en laten zien hoe mooi en respectvol het gebouw is gerestaureerd. Aan de hand van Joodse rituele voorwerpen laten ze de bezoeker kennismaken met de Joodse cultuur.

Op dit moment is de sjoel gesloten in verband met de coronamaatregelen, maar het zou heel fijn zijn als ze, wanneer de goede dagen weer aanbreken, met een versterkt team van start kunnen gaan.De Sjoel is geopend van april tot en met september voor bezoekers op de maandagmiddagen van 13.30 tot 16.30 uur . Het is altijd gezellig op die middagen en er vinden soms interessante ontmoetingen plaats. Afhankelijk van het aantal rondleiders is de tijdsbesteding eenmaal per 3 of 4 weken. Er zijn altijd twee rondleiders aanwezig.
Geïnteresseerd? Dan bent u van harte welkom! U kunt u per mail opgeven bij Corrie de Rooy cormade.rooy@icloud.com. Zij neemt dan contact met u op voor een kennismaking en voor verdere informatie, op afstand natuurlijk, op een bankje buiten in de zon.