Wobbelyoga: de nieuwste trend in het stimuleren van het lichaamsbewustzijn bij kinderen. Foto: (PR)
Wobbelyoga: de nieuwste trend in het stimuleren van het lichaamsbewustzijn bij kinderen. Foto: (PR) Foto:

Bibliotheek Westland leert de allerkleinsten 'wobbelen' en meer

Naaldwijk - 'Speel, lach en verwonder', dat is het motto van Wobbelyoga. Op dit moment is het een enorme hit ons land en dat is niet voor niets: het is een eigentijdse vorm van yoga die de allerkleinsten helpt te ontladen, balans te vinden en zich te concentreren. Bibliotheek Westland biedt speciaal voor kleine yogi's en hun (groot)ouders lessen aan, die gegeven worden in een serie van vier door een docente van Groeiii.

"Wobbelyoga is kinderyoga waarbij gebruik wordt gemaakt van het 'Wobbel balance board', een houten boogvorm met ontelbare mogelijkheden", legt Ghislaine Faase uit, verantwoordelijk voor de programmering van activiteiten en cursussen bij Bibliotheek Westland. "De wobbel stimuleert balans, evenwicht, spel, natuurlijk beweging en fantasie. Het bord kan alles worden: een huis, een boot, een bruggetje of misschien wel de rug van een olifant..."
Op dinsdag 5 november gaat in Bibliotheek 's-Gravenzande een nieuwe lessenreeks van start. Tussen 10.00 en 11.00 uur kunnen maximaal zes peuters en hun ouders spelenderwijs werken aan lichaamsbesef, rust en zelfvertrouwen. De deelnamekosten bedragen 40,00 euro voor vier lessen. In januari start er een cursus in Bibliotheek Monster en medio april kan men voor Ouder-kind Wobbelyoga terecht in Bibliotheek Naaldwijk.
De lessen Wobbelyoga zijn onderdeel van een breed scala aan peutercursussen. Stuk voor stuk cursussen die bijdragen aan de woordenschat en taalontwikkeling én de interactieve vaardigheden en fantasie van het jonge kind. "Wanneer een kind op vroege leeftijd vertrouwd raakt met een omgeving waarvan boeken en voorlezen deel uitmaken, zal het zich op latere leeftijd eerder aangetrokken voelen tot lezen", weet Faase.
Bibliotheek Westland werkt samen met verschillende scholingsaanbieders. Zo laat Theaterschool Koperen Kees kinderen vanaf tweeënhalf jaar aan de hand van een prentenboek kennismaken met alle disciplines van het theater: zang, beweging en spel. De ontwikkeling op motorisch gebied en ruimtelijk denken wordt door Dance Innovation gestimuleerd tijdens de lessen peuterdans. In de cursus van Muziekmeesters Westland krijgen de allerkleinsten alle ruimte om de eerste stappen in de wereld van muziek te maken. Programmeren met peuters? Ja, dat kan! Gewoon door met Duplo te spelen. In het BiebLab kunnen jonge kinderen een verantwoorde digitale start maken. Bekijk voor meer informatie over het aanbod peutercursussen de website:
www.bibliotheekwestland.nl