eden van Kinderkoor Westland, dansschool Dance For You en muziekvereniging De Phoenix tijdens het Westlands Kinderen voor Kinderen Spektakel in maart 2019.  Dit was een van de projecten die tot nu toe in 2019 een bijdrage ontvingen vanuit de regeling Kleine Culturele Initiatieven. (Foto: Hans Samwel)
eden van Kinderkoor Westland, dansschool Dance For You en muziekvereniging De Phoenix tijdens het Westlands Kinderen voor Kinderen Spektakel in maart 2019. Dit was een van de projecten die tot nu toe in 2019 een bijdrage ontvingen vanuit de regeling Kleine Culturele Initiatieven. (Foto: Hans Samwel) Foto:

Subsidie voor een Klein Cultureel Initiatief

Kunst en cultuur brengen mensen bij elkaar! Om het gemakkelijker te maken om een leuke kleinschalige culturele activiteit te organiseren is in de gemeente Westland sinds 2017 de Regeling Kleine Culturele Initiatieven van kracht.

Verenigingen, scholen, maatschappelijke en commerciƫle organisaties en bewoners die op buurt- of wijkniveau een mooi cultureel project op poten willen zetten, kunnen voor een bijdrage tot maximaal 1500 euro een beroep doen op de regeling. Voor projecten in het derde kwartaal van 2019 loopt de aanvraagtermijn tot 1 juni.
Ook dit jaar ontvingen al diverse initiatieven een bijdrage.
Enkele voorbeelden: Kinderkoor Westland, dansschool Dance For You en muziekvereniging De Phoenix organiseerden het succesvolle Kinderen voor Kinderen Spektakel, waar heel veel enthousiaste Westlandse kinderen een geweldige middag beleefden. Op WSKO basisschool 't Startblok ontmoetten leerlingen, kinderen van Peuterhof Kwest en Honselse Ouderen elkaar tijdens een gezellige en leerzame creatieve workshopochtend.

Eenvoudige aanvraagprocedure
Met ingang van dit jaar is de aanvraagprocedure nog eenvoudiger. Voorwaarden zijn dat het initiatief mensen bij elkaar brengt door middel van kunst en cultuur en dat het niet gaat om een reguliere activiteit. Daarbinnen is er dus van alles mogelijk! Westland Cultuurweb voert de regeling uit en een onafhankelijke commissie beoordeelt de voorstellen. Meer informatie over de Regeling Kleine Culturele Initiatieven, het aanvraagformulier en een voorbeeldbegroting zijn te vinden op de website: www.westlandcultuurweb.nl. Heeft u een vraag of wilt u uw idee even bespreken? Neem dan contact op met Westland Cultuurweb via 0174-237045 of
info @westlandcultuurweb.nl.