Wethouder Piet Vreugdenhil plaatst samen met Myriam Wolterman de 65ste AED aan de muur bij de bibliotheek. (Foto: Thierry Schut)
Wethouder Piet Vreugdenhil plaatst samen met Myriam Wolterman de 65ste AED aan de muur bij de bibliotheek. (Foto: Thierry Schut) Foto: Thierry Schut

65e buiten-AED
in Westland gerealiseerd

Poeldijk - Afgelopen maandag 15 april overhandigde stichting AED Westland de laatste AED-buitenkast in het bijzijn van wethouder Piet Vreugdenhil.

Deze AED is te vinden aan de buitengevel van het pand "De veiling" ( voorheen de Leuningjes) in Poeldijk, Aan de kant van de bibliotheek, aan de Julianastraat 49. (onder het afdakje). De AED wordt aangeschaft door het bestuur van "De Veiling " en de Bibliotheek Westland/Poeldijk. De buitenkast wordt beschikbaar gesteld door stichting AED Westland. De gemeente Westland zorgt voor het onderhoud van de kasten. Met de komst van deze AED-kast is de doelstelling die stichting AED Westland zichzelf gesteld heeft, 65 buitenkasten voor AED's in de kernen van de gemeente Westland, is bereikt. "Dat betekent niet dat er niets meer te doen is", waarschuwt Ad Verduijn, coördinator kern Naaldwijk van de stichting AED Westland: "Er zijn nog steeds meer burgerhulpverleners nodig. Een burgerhulpverlener krijgt indien nodig via zijn of haar mobiel mobiel de opdracht om direct naar het slachtoffer te gaan of om de dichtstbijzijnde AED te halen die bekend is in het systeem en deze naar het slachtoffer te brengen. Het is ook nog een grote wens dat alle AED's die nu in Westland hangen worden aangemeld op dit landelijke systeem van HartslagNu.nl.", besluit Verduijn.