Danny bij de binnenkomst op de slotdag in augustus.
Danny bij de binnenkomst op de slotdag in augustus. Foto: Arnaud Roelofsz

Superfigurant Danny Meijer: 'Corso voelt als familie'

's-GRAVENZANDE – Als tienjarige trommelslager voer Danny Meijer, zestien jaar geleden, voor de eerste keer mee met het Varend Corso.

"Ik was lid van Drumfanfare de Glazen Stad en daarmee ben ik vijf jaar meegevaren. De eerste keer maakte meteen veel indruk op mij. Het corso is een feest, het corso is een familie en zo voelt het ook. Als je daar eenmaal mee in contact bent geweest dan wil je daar elk jaar aan mee doen."
Vijf jaar sloeg Danny de trom tijdens het corso, daarna zette hij zich in als figurant. "Ik zit in de toneelwereld, heb een eigen entertainmentbureau en ik deed al een tijdje werk voor Anthonie Zuiderwijk. Hij vertelde me dat ik ook zou kunnen gaan figureren. Uiteindelijk werd ik vanuit het corso gevraagd als figurant mee te doen. Dat aanbod heb ik met beide handen aangegrepen en zo heb ik een aantal malen op de openingsboot gestaan, maar ook op de slotboot."
Een goede figuratie moet volgens Meijer aan bepaalde voorwaarden voldoen. "De boot moet compleet zijn. Het verhaal van de figuranten moet kloppen met de bloemen en het verhaal van de boot. De arrangeur en de bouwploeg hebben hun eisen en de figurant wil niet voor schut staan. Dat levert soms wat spanning op, maar daar zijn we altijd wel uitgekomen."