Programmeren voor peuters

's-Gravenzande - Programmeren voor peuters, kan dat? Ja zeker! Ze gaan aan de slag met DUPLO!

In deze speelse cursus voor peuters leren ze programmeren en techniek ontdekken in het BiebLab in Bibliotheek 's-Gravenzande. Zet de eerste stapjes in een verantwoorde digitale wereld met behulp van speelleermaterialen voor de allerkleinsten.
De cursus 'Programmeren voor peuters' start op dinsdag 7 mei van 10.00 tot 11.00 uur en het zijn 4 bijeenkomsten. Deze cursus is geschikt voor kinderen vanaf 2 ½ jaar. Deelname kost € 2,- per keer voor leden en € 2,50 per keer voor niet-leden. Het lidmaatschap van Bibliotheek Westland is voor iedereen tot 16 jaar gratis. Interesse in de cursus? Aanmelden kan via www.bibliotheekwestland.nl.

Monster en
Ter Heijde in vroeger dagen

Monster - De werkgroep Oud-Monster presenteert een avond over Monster en Ter Heijde in vroeger dagen.

Thomas van Straalen, van de werkgroep Oud-Monster, geeft deze lezing over de periode van voor de uitvinding van fotografie. We kijken naar historische kaarten en afbeeldingen en maken een virtuele wandeling door beide dorpen aan de hand van oude foto's, kaarten en ansichten. Voorafgaand aan de lezing zal Leo van den Ende het een en ander vertellen over de activiteiten van de werkgroep Oud-Monster. De werkgroep heeft plannen zich om te vormen tot 'Historische Vereniging Monster & Ter Heijde'. In de pauze en na afloop kunnen geïnteresseerden hun belangstelling kenbaar maken om lid te worden van de vereniging. Dinsdag 7 mei in Bibliotheek Monster van 20.00 tot 22.00 uur. Deze avond is vrij toegankelijk, maar u wordt wel gevraagd om u even aan te melden via www.bibliotheekwestland.nl