Een mooie keuken en ruimte voor kop koffie, praatje, spelletje of gezamenlijke maaltijd. (Foto: PR)
Een mooie keuken en ruimte voor kop koffie, praatje, spelletje of gezamenlijke maaltijd. (Foto: PR) Foto:

Nieuwe locatie
Doel Delfland geopend

Naaldwijk - Doel Delfland is verhuisd.

De organisatie die dagbesteding en begeleiding biedt aan mensen met psychische problemen was gehuisvest aan de Julianastraat, maar deze locatie voldeed niet meer. Doel Delfland heeft nu zijn intrek genomen in een pand aan het Verhagenplein 1 in dezelfde gemeente. Een enorme vooruitgang volgens activiteitenbegeleider Brenda Rak: "Dit is een prachtige locatie met alle voorzieningen die we nodig hebben."
Het nieuwe pand is op 9 april officieel geopend door Piet Vreugdenhil, wethouder Zorg en Welzijn. Doel Delfland biedt verschillende werkgerichte en (re)creatieve activiteiten die mensen met psychische problemen en andere sociaal kwetsbare mensen helpen weer actief te zijn in het dagelijks leven.
Op de locatie aan het Verhagenplein is een kookstudio en een inpakruimte, waar Westlandse ondernemers producten kunnen laten inpakken. Er worden diners georganiseerd en buurtbewoners kunnen er terecht voor ontbijt of lunch. Ook is er een kleine winkel met tweedehands kleding. Om mee te doen aan de activiteiten moeten mensen in behandeling zijn bij GGZ Delfland of een indicatie Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) hebben. Wie nog geen Wmo- indicatie heeft, kan op het spreekuur van Doel Delfland terecht voor hulp bij de aanvraag.