Popkoor Fine Tuning vertolkt opnieuw het Paasverhaal. (Foto: PR)
Popkoor Fine Tuning vertolkt opnieuw het Paasverhaal. (Foto: PR) Foto:

Westland 'Judas' Passion in Poeldijk

POELDIJK – Popkoor Fine Tuning vertolkt opnieuw het Paasverhaal in de vijfde en voorlopig laatste Westland Passion, op 17 én 19 april in de H. Bartholomeuskerk in Poeldijk. Na de voorgaande vier succesvolle edities wordt dit jaar de aandacht gericht op misschien wel de belangrijkste schakel in het inspirerende verhaal van Pasen: Judas.

Wat ging er door Judas heen tijdens Palmpasen, het laatste Avondmaal, de uitlevering en kruisiging van Jezus? Verwarrende gebeurtenissen met grote contrasten, die dit jaar in de Westland Passion door de ogen van Judas zijn te beleven. De uitvoering is bedoeld voor geïnteresseerden van alle leeftijden en achtergronden. Jong, oud, gelovig of niet, de eigentijdse versie van het verhaal zorgt ervoor dat het publiek zich kan identificeren met gebeurtenissen van ruim 2000 jaar geleden. "De meeste mensen beseffen niet hoe actueel het Paasverhaal is en welke verborgen boodschappen er in voorkomen. Kom en laat je verrassen hoe dicht je zelf bij het verhaal staat! Er schuilt mogelijk een kleine Judas in iedereen…" aldus Paul Onings, de vaste verteller van de Westland Passion.

Extra uitvoering 17 april
Waar de afgelopen jaren op Goede Vrijdag nauwelijks plaats was voor iedereen die de Westland Passion wilde beleven, zorgt popkoor Fine Tuning er dit jaar voor dat deze voorlopig laatste editie voor nog meer mensen een onvergetelijke ervaring wordt. Naast de uitvoering op Goede Vrijdag 19 april, is er namelijk ook een uitvoering op woensdag 17 april. Deze extra uitvoering biedt vermoedelijk de grootste kans op een goede zitplaats, én na afloop is er gelegenheid om samen met de spelers, musici en technici na te praten onder het genot van een drankje.

Vijf jaar Westland Passion
In de Westland Passion wordt het Paasverhaal voor een groot deel verteld via (pop)muziek, afgewisseld met toneelspel waarin het vertrouwde Westlandse accent niet ontbreekt. De afgelopen jaren is het verhaal verteld vanuit het oogpunt van Jezus, Petrus en Moeder Maria. Hoofdrolspeler Rico Kuiper was er alle edities al bij: "Voor mij is deze Westland Passion extra bijzonder. In de vijfde keer dat we deze voorstelling uitvoeren mag ik nu na Petrus en Jezus ook Judas spelen. Drie totaal verschillende rollen. Ik merk dat de rol van Judas qua energie een rol is die me past." Hij en alle uitvoerenden hopen dat beide uitvoeringen weer goed bezocht zullen worden. De toegang is gratis en een vrijwillige bijdrage na afloop wordt gewaardeerd.

Popkoor Fine Tuning
Het uitvoerende popkoor Fine Tuning is een enthousiast koor met leden in de leeftijd van 18-40 jaar. Hun repertoire bestaat uit zowel Nederlands- als Engelstalige popmuziek, waarmee ze hun toehoorders geregeld weten te vermaken en zeker ook te raken. Het koor staat onder leiding van dirigente Marlous Tolhuisen.www.facebook.com/PopkoorFineTuning/.