Sporten is gezond, maar vooral ook leuk! (Foto: PR)
Sporten is gezond, maar vooral ook leuk! (Foto: PR) Foto:

CKV Valto organiseert zesde AdFysio Gigakangoeroedag

De Lier - Valto organiseert tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april voor de zesde keer de AdFysio Giga Kangoeroedag.

Tijdens dit gezellige evenement ontvangt CKV Valto ongeveer 330 kleuters van alle basisscholen uit De Lier op haar korfbalveld.
De gehele ochtend zal in het teken staan van een speciaal thema, wat pas op de dag zelf bekend wordt gemaakt. De kleuters zullen verwelkomd worden door een aantal speciale gasten, waarna de dag geopend zal worden met het nieuwe nummer van Kinderen voor Kinderen, Pasapas.
Na de opening zullen alle kleuters aan de slag gaan met verschillende spellen. Hierin worden zij begeleid door studenten Sport en Beweging van het ROC Mondriaan.
Tijdens de spellen worden de kleuters gemotiveerd om te bewegen, terwijl ze tegelijkertijd plezier hebben in het sporten.

Zesde keer
De koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen. en worden dit jaar voor het zesde jaar op rij georganiseerd, voor de vijfde keer in samenwerking met AdFysio. Met de koningsspelen wordt kinderen geleerd dat actief bewegen belangrijk, maar vooral erg leuk is.
Valto steunt dit initiatief van harte en hoopt dat zij de kleuters van De Lier een sportieve, maar ook onvergetelijke dag kunnen bezorgen. Dit sportieve feest gaat vaak samen met een koningsdagontbijt op school.