Museumweekend in De Timmerwerf

De Lier - Tijdens het Museumweekend valt er op zaterdag 13 april veel te beleven in museum De Timmerwerf. In de werkplaats staan de mannen van Houtdraaigroep De Lier de hele dag op hun draaibank allerlei houten objecten te draaien, een lust voor het oog.

Boven is de expositie 'Pompen of verzuipen', die met foto- en filmmateriaal ruim aandacht besteedt aan de enorme wateroverlast uit 1998.
Daarnaast laat het Hoogheemraadschap van Delfland een uitgebreide presentatie zien van alle uitgevoerde maatregelen in en rondom De Lier om herhaling van wateroverlast te voorkomen. Sommige projecten kan iedereen aanwijzen, maar er zijn ook onbekende projecten uitgevoerd die veelal aan ons oog voorbijgaan.

Fietsexcursie
De Timmerwerf heeft samen met medewerkers van Delfland interessante fietsexcursies samengesteld langs de waterbergingsprojecten in de drie Lierse polders. Deze zaterdag 13 april (en niet zoals eerder gepland op 20 april) kunt u om 10.00 uur aansluiten bij de fietsexcursie door de Oude Lierpolder. Een gids van het Hoogheemraadschap van Delfland geeft deskundige uitleg en u kunt hem ook alles vragen wat u altijd al over waterbeheer wilde weten.
Molenaar Rob van Zijl stelt het gemaal van de Oude Lierpolder open en u krijgt een uniek inkijkje. De kosten zijn € 3,- per persoon en kinderen onder de 12 jaar zijn gratis.
Elke deelnemer krijgt een routebeschrijving met een duidelijke plattegrond mee en heeft hiermee ook gratis toegang tot de expositie.

Zaterdag 13 april bij Museum 'De Timmerwerf', Hoofdstraat 63 in De Lier,
www.museumdetimmerwerf.nl.