Inn Naeldwyck, hotel in wording. (Foto: Thierry Schut).
Inn Naeldwyck, hotel in wording. (Foto: Thierry Schut). Foto: Thierry Schut

Iedereen moet zich thuis gaan voelen in nieuw hotel Inn Naeldwyk

NAALDWIJK- In het statige pand Wilhelminaplein 2, waar de Bouhuisen Groep kantoor heeft gehouden, wordt momenteel noeste arbeid verricht om er een heus hotel met restaurant te realiseren.

Auteur: Rianne Dekker

De Westlandse eigenaren Katja en Jonathan streven ernaar de deuren medio dit jaar open te kunnen zetten op deze "A1-locatie".
De vier kamers zullen een luxe, maar huiselijke uitstraling krijgen. Het niet alleen voor hotelgasten toegankelijke restaurant een gangbare kaart, maar met gerechten "die niet iedereen erop heeft staan". Een project, dat zowel kwantitatief als kwalitatief een aanwinst voor het Westland genoemd mag worden.

Streepje voor
De twee avonturiers hebben ieder op hun eigen manier al een streepje voor bij het project. 's-Gravenzander Jonathan had een eigen bouwbedrijf, Gevelservice Westland, zodat zijn kijk op de bouwactiviteiten van professionele aard is.

Hij werkt zelf volop mee, en heeft zijn netwerk geraadpleegd voor diverse werkzaamheden. De Naaldwijkse Katja komt uit de horeca wereld. Zij heeft een horeca-opleiding en runde onder andere acht jaar lang een strandtent.
Settelen
De twee zullen zich met het hotel-restaurant echt gaan settelen. "We zijn allebei veel op reis geweest", aldus Katja. "We hebben overnacht van eenvoudig tot luxe, en dan kom je tot bepaalde ideeën. Je bent eigenlijk altijd aan het opletten geweest". Ze doelt hier op het plan om zelf iets te beginnen in de branche. "We hebben nog even gedacht aan het buitenland. Maar uiteindelijk zagen we gewoon dicht bij huis een enorme markt: de veiling en de glastuinbouw. De vele binnen- en buitenlandse cliënten hebben onderdak nodig. Ze worden nu nog veel gehuisvest in Den Haag en Kijkduin omdat het in het Westland een probleem is".

Voor iedereen
Toen het plan eenmaal geboren was, moesten de twee zich alleen nog gaan afvragen: "Waar dan"? Katja: "We bleven ons eigen werk doen en hebben ondertussen lang gezocht, maar vonden geen geschikte locatie. Toen deze voorbijkwam op Funda klopte het plaatje". Jonathan vult aan: "Dit plaatje gaan wij persoonlijk invullen. Het wordt echt van ons. De kamers worden niet design of strak en niet met een thema. Het moet natuurlijk overkomen. In het restaurant is voor elk wat wils, variërend in prijsklasse en voor hoeveel personen. Het is gewoon voor iedereen. Bouwlieden naast mannen in pak. Iedereen moet zich thuis voelen".

Helpende handen
Natuurlijk zijn er wel helpende handen nodig voor de invulling van deze ambitie. Het stel is daarom al volop bezig met sollicitatierondes. Een ronde door het pand laat zien, dat er nog heel wat moet gebeuren, maar de eigenaren blijven er rustig onder. Want het is toch prachtig als je straks de grote kamer op de bovenste verdieping, met uitzicht op het gerenoveerde Wilhelminaplein, als bruidssuite kunt aanbieden aan een pasgetrouwd stel? "Zo doorgestuurd vanuit het Heilige Geesthofje", aldus Katja.