Rondleiding Hellevoetsluis

Op zondag bevrijdingsdag 5 mei organiseert Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis een speciale rondleiding langs sporen van de Tweede Wereldoorlog in Hellevoetsluis, naast de reguliere rondleiding.

De rondleiding start om 13.30 uur met een korte presentatie voordat de wandeling begint. Onder andere zal dan de Flak bedding bezocht worden waarvan vorig jaar de restauratie afgerond is. Ook zal worden stil gestaan bij de voor de Nazi's belangrijke functie die Hellevoetsluis had als thuishaven van het Maasflottielje. Met het zogenaamde Kleinkampfmittel werd de konvooivaart op Antwerpen aangevallen.

U kunt diezelfde dag ook de reguliere rondleiding volgen over de kustbatterij van Hellevoetsluis. Die rondleiding start om 13.00 uur.

De kosten bedragen € 3,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen de helft. Kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis. Donateurs betalen de helft. Aanmelden is noodzakelijk. U kunt voor aanmelding het formulier invullen op de site https://www.fronttaal.info, waarbij u een keuze maakt voor één van de rondleidingen.