Werkzaamheden Aveling leiden tot chaos

De gemeente Rotterdam voert in de zomerperiode groot onderhoud uit aan de Aveling in Hoogvliet. Die werkzaamheden zullen tot een grote verkeerschaos leiden, ook al worden ze voor een groot deel uitgevoerd in de zomervakantie.

De Aveling wordt tussen de A15 en de Groene Kruisweg volledig voor het verkeer afgesloten. Enkel hulpdiensten mogen in geval van nood het wegvak gebruiken.

De projectleiders die de werkzaamheden hebben toegelicht aan de commissie Leefomgeving, verwachten dat het in de spits een behoorlijke chaos zal worden. Zij spreken over 250 extra auto's die in twee uur tijd Spijkenisse uit willen. Vanuit de commissie is gewaarschuwd voor de geplande onderhoudswerkaamheden bij Shell. Hierdoor zijn er meer verkeersbewegingen dan normaal.

Het advies is om zo veel mogelijk via het Hartelrkuis te rijden. Omdat er maar één baan naar de tunnel gaat, zal het hier 's morgens vaststaan. Al het verkeer vanaf het eiland wordt over de brug gestuurd. Ook vanuit Spijkenisse wordt zoveel mogelijk het verkeer via de Hartelbrug geleid. Ingewijden zullen via de Spijkenisserbrug en de Groenekruisweg naar Charlois rijden om daar de A15 op te gaan, maar ook die route wordt druk.

In de avonduren wordt er niet alleen meer verkeer Spijkenisse in verwacht, ook rondom de Cloese verwacht men meer verkeer te gaan zien. De projectleiders verwachten in Hoogvliet een toename van verkeer te zien op de Gadering. Deze route wordt afgeraden omdat die het verkeer niet aankan.

Aansluitend aan de werkzaamheden op de Aveling, wil Rotterdam ook het asfalteren van de Groenekruisweg tussen de Aveling en de Spijkenisserbrug uit voeren.