voetbal

GHVV'13 is veilig
Geervliet – Met grote cijfers verliezen en er toch nog positieve dingen uithalen. Het kon afgelopen zaterdag voor GHVV'13. De ploeg kreeg bezoek van koploper Binnenmaas, dat bij een zege op de fusieclub uit Heenvliet/Geervliet, kampioen werd en zo geschiedde. Het werd 0-6 (0-3). 'Het was al na één minuut raak voor hen. Het was echt niet best van onze kant. Het enige positieve aan de hele middag is dat we door de concurrentie niet meer zijn in te halen en we ons daarmee hebben veilig gespeeld', sprak John Stougje na afloop. Toch hoopt de oefenmeester dat het resterende seizoen, dat nog drie duels duurt, er wel inzet wordt getoond. 'We moeten ervoor waken dat het seizoen niet zoals vorig jaar uitgaat als een nacht-kaars. We hebben in dit duel geen echte kans gekregen. We hebben te maken met mensen die er niet zijn. Er waren blessures en zieken. We hadden nergens recht op, maar ik hoop dat we er de laatste weken nog wat van gaan maken', gaf de trainer aan.

Abbenbroek onderuit bij Rockanje
Rockanje – Abbenbroek is er zaterdag niet in geslaagd om de winst mee te nemen uit Rockanje. Bij de plaatselijke trots verloor de ploeg van Jaco Verhoev met 3-0 (1-0). Hierdoor is het seizoen definitief klaar voor de mannen uit Abbenbroek. Voor de thee was het Sven Groenenboom met de eerste treffer en na rust verdubbelde hij de score voor Rockanje. Vince Keller bepaalde de eindstand op 3-0. 'We speelden overigens best goed. Alleen niet in het eerste kwartier en daar scoorde zij al in. Dat was na een handsgeval aan onze kant. We kregen kansen op 1-1, maar die scoren we niet, dat is pech. Na de tweede goal was het wel klaar. We moeten het in de laatste drie duels gewoon goed afsluiten', besloot Jaco Verhoev zijn commentaar. Op zaterdag 11 mei hervat Abbenbroek de competitie met het duel tegen hekkensluiter OFB. Abbenbroek staat negende op de ranglijst.

Softbal

Softballers starten met nederlagen
De softballers van HSV Spikes zijn vrijdagavond begonnen met een nederlaag tegen Birds. De formatie van Giovanni Pourier en Harry de Vet verloren het openingsduel met 6-8. 'Het was een leuke pot om naar te kijken. We waren goed aan elkaar gewaagd. Aan beide zijden werden ook fouten gemaakt. De helft van de punten zijn daardoor gescoord. Ook de scheidsrechters hielpen in dit duel niet echt mee. We zijn echter nog maar net op weg", gaf Harry de Vet na afloop aan. Voor de Spijkenissers sloeg Tom Koch een homerun. Afgelopen maandag (Tweede Paasdag) reisden de Spijkenisser softballers af naar Zuidvogels. Die ploeg was na drie duels de koploper. Het werd in Huizen maandag 11-1. Jeff Dufais scoorde het enige punt. Komende vrijdag staat het duel met Tex Town Tigers uit Enschede op het programma. Het duel in de sportpolder begint om 21.00 uur.