Foto: PR
Foto: PR Foto: PR

Finale Zuid-Hollandse voorleeswedstrijd Read2Me!

Rotterdam - In een zinderende finale streden 11 kandidaten op vrijdag 12 april om de titel 'voorleeskampioen van Zuid-Holland'.

De voorleeswedstrijd voor brugklassers werd gehouden in Bibliotheektheater Rotterdam, waar een flink aantal toeschouwers zich hadden verzameld om de kandidaten met yells en spandoeken aan te moedigen.

In een eerdere ronde lazen finalisten uit alle hoeken van Zuid-Holland ongeveer 5 minuten voor uit hun boek. Nadat alle finalisten hadden voorgelezen, had de driekoppige jury de loodzware taak om een winnaar uit te roepen.

De jury, bestaande uit Niels Bakker, Stichting Lezen, Britt van Teijlingen, bibliotheek adviseur en boekenwurm, en Gonny Bruil, kleuterjuf en voorleesgek, journalist, had hier flink wat moeite mee. Gelukkig konden de finalisten en hun aanhang in de tussentijd genieten van Manu van Kersbergen. Nele Quadvlieg van het Gymnasium Haganum in Den Haag werd door de jury uitgeroepen als beste voorlezer. Nele las voor uit het boek 'Broergeheim' van Emiel de Wild. Lisa Harmeling van het PENTA college Scala Rietvelden in Spijkenisse is tweede geworden en Yannick Smits van het Scala College in Alphen aan den Rijn is met de derde plek naar huis gegaan.