Wethouder Soeterboek ondertekent het convenant.
Wethouder Soeterboek ondertekent het convenant. Foto: M. de Haas

Veel belangstelling voor de aanleg van glasvezel

Hellevoetsluis - Bij bereikbaarheid denkt men vaak aan auto's, maar de digitale bereikbaarheid is vooral in de buitengebied op Voorne-Putten ook van belang.

Dat voor veel mensen internet één van de eerste levensbehoeften is, bleek uit de hoge opkomst tijdens de diverse informatiebijeenkomsten die Glasvezel buitenaf de laatste weken heeft gehouden. In het buitengebied van Voorne-Putten zijn 2273 adressen aangeschreven wat geresulteerd heeft in 730 bezoekers en inmiddels heeft al ruim 20% een abonnement afgesloten bij een van de aanbieders. Dat is 5% meer dan in een vergelijkbare periode in andere gebieden. Glasvezel buitenaf heeft er dan ook goede hoop in dat op 20 mei de 50% wordt behaald, zodat de volgende stap in het project gezet kan worden: de daadwerkelijke aanleg van glasvezel.

Vorige week donderdag tekenden de wethouders van de gemeenten Nissewaard, Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne en Karl-Heinz van der Made, directeur Glasvezel buitenaf, het afsprakendocument voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. In dit document worden afspraken gemaakt over het (gezamenlijk) toezicht tijdens de aanleg, de ligging van de glasvezel, de leges en degeneratiekosten en de garantie.

Kijk voor meer informatie over glasvezel en de aanbieders op glasvezelbuitenaf.nl