Wethouder Bal sloeg de eerste paal voor 40 gasvrije woningen. Foto: Foto-OK.nl
Wethouder Bal sloeg de eerste paal voor 40 gasvrije woningen. Foto: Foto-OK.nl Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Bouwstart gasvrije energie neutrale woningen Het Land

Spijkenisse – Wethouder Bal gaf vorige week samen met een aantal jonge toekomstige bewoners, het officiële startsein voor de bouw van 40 aardgasvrije en energie neutrale woningen in fase 13 van Het Land.

Het 'ongelukje' waarbij de vlammen uit de (bouw)meterkast sloegen en de symbolische eerste paal die 'per ongeluk' door de gasleiding werd geslagen, symboliseerden het definitieve besluit van Ballast Nedam Development om al deze woningen aardgasvrij en energie neutraal te bouwen. Elke woning beschikt standaard over een innovatief verwarmingssysteem met een warmtepompinstallatie in combinatie met zonnepanelen. Dit gecombineerd met uitstekende isolatie, slimme ventilatie en vloerverwarming, zorgen voor een aanzienlijk lagere energierekening volgens de ontwikkelaar.

Alle 40 rij- en twee-onder-een-kap woningen, zijn inmiddels verkocht. Veel van de kopers waren tijdens de feestelijke bouwstart aanwezig. De woningen worden gebouwd door ontwikkelingscombinatie V.O.F. Dijkzone, een samenwerking van VORM, Dura Vermeer en Ballast Nedam. Fase 14, de laatste jaren 30-stijl woningen waarmee Het Land wordt voltooid, zijn onlangs in de verkoop gegaan. Hierin zullen twee-onder-één-kap woningen, geschakelde twee-onder-één-kappers en een vrijstaande villa worden gebouwd. Deze woningen krijgen een diepe tuin en kijken uit op het Vier Werelden Park.