Jubileummarkt

Zaterdag 11 mei aanstaande zal voor de 40ste keer een Rommelmarkt worden georganiseerd in- en rondom de oude kerk in Geervliet, uiteraard met een feestelijk tintje. Zijn er thuis nog spulletjes die opgeruimd moeten worden, denk daarbij aan klein huishoudelijke artikelen, boeken, speelgoed, curiosa, tuinspullen enzovoorts(geen bankstellen en andere grote dingen), dan kunt u nog elke maandagavond tussen 18.45 en 20.00 uur terecht in de kerk van Geervliet, behalve 2e Paasdag want dan wordt dat dinsdag 23 april. De vrijwilligers nemen ze graag in ontvangst!

Wandelexcursie

Zaterdag 6 april organiseert IVN afdeling Voorne-Putten-Rozenburg een wandelexcursie in Spuimonding West.

Spuimonding West is een prachtig gebied ten zuiden van Zuidland, dat enkele jaren geleden is opengesteld voor publiek. Steeds weer verrassend, in elk seizoen, een waterrijk landschap vol zeldzame dieren en planten. Er is een uitkijktoren en er staan bankjes. Het trekt vooral veel verschillende soorten vogels aan, zoals lepelaars, tapuiten, kluten, tureluurs, sterns, grutto's, bruine kiekendieven en rietgorzen. Trek stevige wandelschoenen aan en neem een verrekijker en wat te drinken mee voor onderweg.

Iedereen die mee wil wandelen is van harte welkom, deelname is gratis en vrijblijvend. Aanmelden is niet nodig. Er wordt om 9.30 uur verzameld op de parkeerplaats aan de Zuidoordsedijk West ten zuiden van Zuidland.

Wijkcentrum verlengt huurcontract

In maart 2019 heeft wijkvereniging De Kreek te kennen gegeven aan woningbouwvereniging De Leeuw van Putten dat zij het huurcontract voor het wijkcentrum aan de Kreek 123 voor 5 jaar hebben verlengd.

Het eerste huurcontract dateerde uit 2014 en was het gevolg van voorgenomen bezuinigingen van (toen nog) gemeente Spijkenisse die het aantal wijkcentra wilde gaan beperken. Toen zou het betekend hebben dat het wijkcentrum met ca. 50 vrijwilligers en 200 leden hun heil elders zouden moeten gaan zoeken. Het bestuur van de vereniging heeft destijds in samenspraak met de leden besloten de vereniging zelfstandig voort te zetten en huurder te worden van het pand met alle verplichtingen die daaraan vastzitten.

In het wijkcentrum vinden biljartclubs hun ruimte (2 biljarts) en ook vinden op bepaalde dagen andere activiteiten plaats zoals teken- en schilderclubs, line-dance of koersbal. Ook wordt op dagen de aangrenzende sporthal gehuurd voor badminton en tafeltennis.Op werkdagen is het wijkcentrum geopend van 9:00 tot 17.00 uur.