Taekwondo

Yance Deflers naar de Europese Kampioenschappen
Yance Deflers uit Spijkenisse van Taekwondo Voorne-Putten en lid van TeamNL zal deze week deelnemen aan de Europese Kampioenschappen Taekwondo in Antalya, Turkije. Zoals het er nu uitziet mag hij donderdag 4 april aan de bak in de categorie Team +31. Inmiddels zijn alle atleten van TeamNL aangekomen in Antalya en zij zullen tot de eerste wedstrijddag een passend trainingsschema volgen.

Volleybal

Spivo tevreden met een punt
Net als in de thuiswedstrijd heeft Spivo de aanstaand kampioen WIK een puntje weten af te snoepen. In de eerste set deed Spivo lang goed mee, maar kwam het uiteindelijk tekort. In de tweede set kon Spivo het langer volhouden en met sterk spel werd die set gewonnen. WIK was duidelijk de sterkere in set 3 en 4. Voor Spivo is elk punt op dit moment waardevol dus telt Spivo haar zegeningen in de almaar spannendere strijd om lijfsbehoud in de 2e divisie D.

De setstanden waren 25-18, 25-27, 25-17 en 25-13.

Voetbal

Spijkenisse weet eindelijk te winnen
Spijkenisse kon zaterdag na de wedstrijd tegen Jong FC Den Bosch juichend het veld verlaten. Op sportpark Jaap Rietdijk werd de Brabantse club met 3-1 verslagen.

De wedstrijd kende twee bijzonderheden: keeperstrainer Leo Timmer stond onder de lat en Ruperto Dortohea zat weer bij de selectie. De laatste kwam in de 70e minuut van de wedstrijd het veld op.

De spelers toonden meer inzet en waren enthousiast, wat zich uitbetaalde in de overwinning. Goncalves maakte de eerste treffer op voorzet van Hamdani. Kees Pier Tol bracht de ruststand op 2-0. Hamdani en Groos hadden toen al geel gekregen en Gonsalves verlies geblesseerd het veld. Na rust kopte Hamdani de derde treffer in het net.