Veel bewoners van het Sleedoornpad willen geen extra verdieping op de buurwoning. Foto: Foto-OK.nl
Veel bewoners van het Sleedoornpad willen geen extra verdieping op de buurwoning. Foto: Foto-OK.nl Foto: Foto-Ok.nl

Bewoners van Sleedoornpad voor niks naar de rechter

Rotterdam/Spijkenisse - Bewoners van het Sleedoornpad in Spijkenisse togen vorige week naar de rechter om een bouwstop aan te vragen, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig te zijn.

Een deel van de bewoners is tegen de voorgenomen plaatsing van een dakopbouw op een recent verkochte woning in de straat.

Ondanks diverse bezwaarschriften heeft de gemeente de bouwvergunning afgegeven, o.a. omdat in de jaren 80 door de toenmalige gemeente Spijkenisse aangegeven was dat er een opbouw mocht komen. Daarop hebben de bewoners weer gereageerd en in afwachting van de behandeling van hun beroepschrift, wilden ze via de rechtbank voorkomen dat de nieuwe buren begonnen met de bouw. De rechter wilde in eerste instantie weten of er van de zijde van de betrokkenen of vanuit de gemeente getracht was om er via mediation uit te komen. Het moest hem van het hart dat het een moeilijke start is voor een nieuwe bewoner als blijkt dat de buren niet blij zijn met de voorgenomen plannen. Van de gemeente had de rechtbank begrepen dat er niet gestart zou worden met de werkzaamheden tot er een beslissing was genomen op het beroepschrift. De betrokken bewoner gaf echter tot grote verbazing van zowel de rechter, als de gemeente en zijn buren aan, niet van plan te zijn om zijn dak open te maken tot de bouwvergunning onherroepelijk was. Met deze toezegging bleek de zitting niet nodig.