Lotgenotengroep

Humanitas afdeling Voorne-Putten en Rozenburg organiseert binnenkort weer een lotgenotengroep om mensen die een dierbare hebben verloren met elkaar in contact te brengen. De eerste bijeenkomst start bij voldoende aanmeldingen op vrijdag 12 april om 10.00 uur in het Humanitas pand aan de Veerman 3 in Spijkenisse. Er zullen acht bijeenkomsten van twee uur worden gehouden, de begeleiding is in handen van ervaren en getrainde vrijwilligers. Voor deelname aan deze lotgenotengroep wordt een eenmalige bijdrage gevraagd van € 25,00.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij de coördinatoren van Humanitas, Steun bij Rouw, telefoon 06-20208751/leontien-humanitas@outlook.com

Lentefair

Op vrijdag 5 april organiseert cbs De Rank een Lentefair! Van 16.00 tot 19.00 uur bent u van harte welkom voor een hapje en een drankje, een leuke workshop, het uitzoeken van mooie (lente) cadeautjes of een gokje wagen bij het Rad. Voor de kinderen zijn er natuurlijk ook leuke activiteiten om te doen, waaronder eens stormbaan. De opbrengst van de Lentefair is voor de extra aanschaf van chromebooks.

Garageverkoop

Zaterdag 13 april organiseert de bewonersgroep Waterland voor de vierde keer een voortuin/garage verkoop in de wijk. Deelnemende bewoners bieden, tussen 12.00 en 16.00 uur, vanuit hun voortuin of garage hun spulletjes ter verkoop aan. Wilt u mee doen? Meld u dan aan via bewonersgroepwaterland@gmail.com Aanmelden voor deelname kan tot en met zondag 7 april. Vanaf vrijdag 12 april zijn de plattegronden met deelnemende adressen beschikbaar via Facebook of via Verhage Vlinderveen.

Rollatorcheck

Is uw rollator nog veilig? Vrijwilligers van de SWO rollatorwerkplaats kijken hem voor u na. Bel 0181-695255 voor het maken van een afspraak en voor de actuele prijs. Bent u lid van de SWO, dan betaalt u een gereduceerd tarief.

Bijbelcursus

Op 3 april zal er een laagdrempelige Bijbelcursus zijn in de zaal van de Christelijke Gereformeerde Kerk aan de Achterweg 2 te Zuidland. Gods verbond met Abraham is het thema van deze avond. De avond begint om 19.45 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Iedereen is hartelijk welkom.

Paasbloemstuk maken

Op donderdagochtend 18 april van 10.30-12.30 uur kunt u weer een mooi lentebloemstuk maken in ontmoetingscentrum de Mei. Met kleurrijke voorjaarsbloemen en ander materiaal wordt er, onder begeleiding van Wil Toornvliet, een smaakvol bloemstuk gemaakt. Kosten voor het maken van het bloemstuk: met SWO-pas € 11,50, zonder pas € 13,00. Graag zelf een platte schaal/bord en een scherp mesje meenemen. U kunt zich opgeven bij SWO, telefoonnummer: 0181-695255. Mocht u zich hebben opgeven en onverhoopt niet kunnen, dan probeert de organisatie iemand ander te vinden om uw plekje in te nemen. Lukt dit niet dan zijn zij helaas genoodzaakt om de kosten in rekening te brengen.

Rommelmarkt

Op zondag 7 april is er weer een gezellige rommelmarkt in wijkcentrum De Kreek. Vanaf 10.00 uur tot 14.30 uur bent u welkom in het gezellige wijkcentrum, ook voor de inwendige mens hebben ze weer wat in de aanbieding, Uw natje en droogje is dus verzorgd! Het wijkcentrum vindt u op Kreek 123, 3206HK Spijkenisse en is bereikbaar met Bus 81 van EBS-ov (Halte Kreek) en ook kunt u uw eigen vervoer gemakkelijk kwijt op het grote parkeerterrein voor de deur.

Jeugdschaak- toernooi

Op zaterdag 6 april wordt voor de 25ste keer het J. de Kluyver Jeugdschaaktoernooi van Spijkenisse gehouden. Een heel gezellig, spannend en sfeervol toernooi. Het toernooi is geschikt voor elk niveau schaker, van huisschaker of schoolschaker tot landelijke top. Het is een van de grootste jeugdtoernooien van Nederland en er doen ook elk jaar spelers uit het buitenland mee. Locatie van het toernooi: De Boekenberg. Dit jaar is het een jubileum en hebben ze naast de bekende zaken zoals Panna, het Grote Schaakspel en de Popcorn en Suikerspin stand ook een aantal andere leuke activiteiten georganiseerd.