Destiny is na haar avontuur weer terug in de armen van haar baasje
Destiny is na haar avontuur weer terug in de armen van haar baasje Foto:

Een fret in het toilet...

Oudenhoorn - De brandweer is er voor iedereen en wordt vaak ingezet voor ernstige ongelukken, branden en ander groot leed, maar soms zijn er ook van die dagen die net even anders zijn.

De mannen van de brandweer van Oudenhoorn werden vorige week dinsdag voor een bijzonder klusje opgeroepen wat ze vast niet dagelijks tegenkomen.

Fret vermist
Fretje Destiny was al vijf dagen zoek. Het diertje was onverhoopt de afvoer ingekropen en uiteindelijk klem komen te zitten in de afvoerbuis van het toilet bij de buurvrouw aan de Leuneweg.

Nadat de brandweermannen het toilet compleet hadden verwijderd kon fret Destiny bevrijd worden uit haar benarde positie en leek zo op het eerste oog niets te mankeren. Haar baasje was ontzettend blij weer herenigd te zijn met haar Destiny.

De fret is de gedomesticeerde vorm van de bunzing en behoort tot de marterachtigen. Zoals alle marterachtigen zijn fretten roofdieren. Over het algemeen wordt de fret gehouden als gezelschapsdier, maar er zijn ook fretten die worden gebruikt voor de jacht.