Trainingen zijn in het duingebied bij Oostvoorne
Trainingen zijn in het duingebied bij Oostvoorne Foto:

Start beginnerscursus Voorne Atletiek op woensdag 8 mei

Voorne Atletiek start op woensdag 8 mei weer met een beginnerscursus. Elke woensdagochtend en vrijdagochtend vanaf 9 uur wordt er getraind vanaf het voetbalterrein van OVV in Oostvoorne. Het einddoel van deze beginnerscursus is om 5km non-stop te kunnen hardlopen.

De beginnerscursus is in het bijzonder voor de beginnende hardloper. Tot de start van de zomervakantie wordt er tweemaal per week getraind, onder toezicht van deskundige trainers van Voorne Atletiek. De belasting van de trainingen wordt geheel afgestemd op het niveau van de groep. Er wordt gestart met een lage belasting tijdens de trainingen en gedurende de cursus wordt de belasting geleidelijk opgevoerd. Op de trainingsochtenden is kinderoppas mogelijk. Deze is door de lopers/loopsters zelf geregeld; de kosten zijn 2 euro per kind per keer. De trainingen vinden grotendeels plaats in het duingebied van Oostvoorne en bestaan niet alleen uit lopen, maar ook uit oefeningen (de zogenaamde loopscholing), de warming-up en de cooling-down. De cursus wordt afgesloten met een gezellige 5km loop. Meer info via vavoorzitter@gmail.com

Op 1 mei om 10.45 uur organiseert Voorne Atletiek een informatiebijeenkomst over de beginnersgroep in de kantine van de OVV in Oostvoorne, Zwartelaan 10.