Inbreng pedagogische beroepskracht geeft verlichting werkdruk
Inbreng pedagogische beroepskracht geeft verlichting werkdruk Foto:

Samenwerking OBS de Houthoeffe en Kinderkoepel

OBS de Houthoeffe en de Kinderkoepel voegen een nieuwe dimensie toe aan de samenwerking tussen basisschool en kinderopvang.

Sinds kort verrichten een aantal pedagogisch medewerkers van de Kinderkoepel werkzaamheden op de twee locaties van de school. Zij verzorgen de pedagogische begeleiding van de overblijfmomenten voor alle kinderen. Maar zij zijn er ook op de lesmomenten die aansluiten op de overblijftijd. Zij bieden pedagogische ondersteuning in de klas of werken gericht aan activiteiten met kleine groepjes kinderen.

'Wij doen dit omdat we geloven in de meerwaarde van samenwerken in de jeugdketen voor 0-13 jaar', aldus Ed Knegt, directeur van de Kinderkoepel en Gerard Faber, directeur van OBS de Houthoeffe. De leerkracht en de pedagogisch beroepskracht vullen elkaar aan, ieder met hun specifieke capaciteiten. Zij ontmoeten elkaar. Daarmee wordt de overdracht van kinderen verbeterd en de overgang voor de kinderen zélf beter en makkelijker. De inbreng van de pedagogisch beroepskrachten in de klassen geeft verlichting van werkdruk voor de leerkrachten en biedt meer mogelijkheden voor gerichte aandacht voor de kinderen. Het inzetten van pedagogisch medewerkers van de Kinderkoepel bij OBS de Houthoeffe bevindt zich tot aan de zomervakantie in een proefperiode. Tussentijds wordt de samenwerking regelmatig geëvalueerd en geoptimaliseerd. Na de proefperiode krijgt de samenwerking een definitieve vorm in september.