Handbal

Dames Helius verslaan FC Twist
Vlaardingen – De dames van Helius hebben donderdagavond hun duel met de derde keuze van SC Twist al afgewerkt en ze hadden geen kind aan de ploeg uit Vlaardingen. De formatie van Frank van Leeuwen won met 9-18 (3-8). 'Het ging allemaal heel erg soepel. Dat hadden we ook wel verwacht. De meiden deden in het duel precies wat er van ze werd verwacht. We begonnen nog wel slordig met het duel, maar al heel snel ging het lopen. Toen kwamen we ineens op 1-6 en is het allemaal heel erg makkelijk verlopen', gaf coach Van Leeuwen na afloop al. Helius staat in de veldcompetitie op de tweede plaats. Op 12 mei ontvangt men de nummer drie HVOS 2 uit Spijkenisse.

Speelsters Helius:
Eva van Leeuwen, Petra Brink (5), Esther Brink (1), Annemieke Schop, Lotte Nap (3), Mila Went (2), Demi de Boer (2), Nienke Schurink (3) en Inge van Melik (2).

Turnen

Finales voor KDO
In Rotterdam kwamen de beste 24 instap N3 turnsters van heel Nederland samen om de bondsfinale te turnen. Voor Amanda Kop en Amy de Ruiter van het Hellevoetse KDO was dit hun eerst landelijke finale ooit. Ze eindigden als 12e en 16e. Op dezelfde dag waren er halve finales voor Tessa Brakel, Charlize Klop en Sarah Lemmen. Brakel haalde de finale niet, de andere dames haalden de finale wel. Op zondag turnden, in de laatste ronde, de seniorturnsters, Joleine van Es en Sara Verkerke hun halve finale.Verkerke haalde de finale niet, voor Joleine van Es was er een zevende plaats, waardoor de finale voor haar wel een feit is.

Basketbal

Jump'80 onderuit in slotduel
De mannen van Jump '80 hebben het laatste competitieduel dat de ploeg moest spelen niet kunnen winnen. In het duel met Cady'73 2 werd het na vier kwarts uiteindelijk 86-83 voor de thuisploeg. De formatie uit Hellevoetsluis staat tweede, maar over anderhalve week moet Klipperstars, dat derde staat nog een duel spelen. Beide ploegen hebben evenveel punten.

Fietsen

Clubrit WTAC Waterstad
Op zondag 28 april organiseert WTAC Waterstad een clubrit waarbij alle groepen (A, B, C en D) een andere route fietsen. Het bestuur nodigt leden en niet leden uit om deel te nemen aan één van de ritten. De totale lengte van de diverse ritten zijn 125, 90 en 80 kilometer.Op de website is naast actuele informatie over de diverse routes, ook alles te vinden betreffende bestuur, commissies, evenementen, kleding en lidmaadschap. De website is te vinden via: www.wtac-waterstad.nl. De kosten bedragen 3 euro voor leden en 6 euro voor niet leden.