De leerlingen hebben hun best gedaan zoveel mogelijk geld in te zamelen (foto Wil van Balen)
De leerlingen hebben hun best gedaan zoveel mogelijk geld in te zamelen (foto Wil van Balen) Foto: Wil van Balen

Basisschool Hendrik Boogaard rent en springt voor het goede doel!

Leerlingen van basisschool Hendrik Boogaard in de Ravense Hoek hebben op donderdag 18 april hun beste beentje voorgezet tijdens een sponsorloop door het Ravense Park voor Stichting Estron Runners, een groep renners die jaarlijks meedoet aan de RopaRun.

Na een goede warming-up liepen de kinderen een mooi bedrag bij elkaar voor het goede doel. Ook genoten de leerlingen deze dag samen van een heerlijk paasontbijt op school. Op 16 mei zal het bedrag aan de Estron Runners worden overhandigd.

Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement Roparun is voor instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan het motto van Roparun. Het geld gaat bijvoorbeeld naar een hospice, een inloophuis waar (ex-) kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren. Ook worden er workshops in ziekenhuizen gegeven waarbij mensen met kanker leren omgaan met de uiterlijke veranderingen die ze krijgen door de behandelingen. Of een fijne dag uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes, zodat zij even niet hoeven te denken aan het ziek zijn. Jaarlijks zetten velen zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen door te rennen. De Roparun vindt plaats van 8 tot 10 juni en de teller staat nu al op €1.942.728,68

Afbeelding