De duurzaamheidscoach kan u helpen
De duurzaamheidscoach kan u helpen Foto:

Polyrep duurzaam de toekomst in

Polyrep heeft 52 zonnepanelen geplaatst op hun loods op Kickersbloem. Hiermee wekken zij net zoveel elektriciteit op als zij per jaar verbruiken. De wens om zonnepanelen te plaatsen was er al langer, maar dit bleek een lastige zoektocht. Met hulp van de duurzaamheidscoach van de gemeente Hellevoetsluis lukte het om tot een goede keuze te komen.

Polyrep voert wereldwijd services uit van reddingboten aan boord van zeeschepen. Veel van het werk gebeurt dan ook buiten de deur. Toch wordt bij het bedrijf zelf ook nog de nodige energie verbruikt. Werner Sijnesael, directeur van Polyrep, wilde de benodigde elektriciteit graag zelf duurzaam opwekken: "Zonne-energie is schoon en stil en maakt ons minder afhankelijk van vervuilende stroom."

Het bleek lastig om aan onafhankelijke informatie over zonnepanelen te komen: "Wat helemaal lastig bleek, was onze wens om tegelijk het dak te renoveren en de lichtstraten te vervangen. Veel leveranciers van zonnepanelen blijken geen werkzaamheden aan daken te doen. Ook de energieleverancier en de branchevereniging konden ons niet verder helpen. Toen onze officemanager contact opnam met de gemeente, brachten zij haar in contact met Stefan Romijn van Stichting Stimular. Stefan helpt als duurzaamheidscoach bedrijven in Hellevoetsluis die stappen willen zetten met duurzaam ondernemen." "Stefan dacht met onze officemanager mee over de haalbaarheid van zonnepanelen, de slimste oplossing voor een optimaal rendement en werkte de businesscase voor ons uit. Hij bracht ons in contact met leveranciers en maakte een onafhankelijke vergelijking van de aanbiedingen, zodat wij een goed onderbouwde keuze konden maken. De terugverdientijd komt uit op 6 jaar.

En dat zonder subsidies, want hoewel er meerdere subsidies bestaan, bleken zij geen van alleen van toepassing op onze situatie. Wij zijn erg blij met de hulp van de duurzaamheidscoach van de gemeente, met zijn heldere manier van communiceren heeft hij ons uitstekend op weg geholpen en gedurende het hele traject ondersteund. Zonder zijn hulp hadden de zonnepanelen er nu nog niet gelegen."

Ook de duurzaamheidscoach Hellevoetsluis inschakelen?
Wilt u ook zonnepanelen plaatsen op uw bedrijfsdak of wilt u andere duurzame maatregelen uitvoeren in uw bedrijf? Of u nu van het aardgas af wil, energie wil besparen, afval wil verminderen of duurzamer omgaan met vervoer: De duurzaamheidscoach denkt mee over duurzame plannen en wensen en ondersteunt de uitvoering daarvan. De hulp van de duurzaamheidscoach is kosteloos voor bedrijven uit Hellevoetsluis en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Zuid-Holland. Neem voor meer informatie contact op met Stefan Romijn via telefoonnummer 010-238 28 27 of via mail s.romijn@stimular.nl.