FC Vlotbrug is er zonder Clint van de Veerdonk niet in geslaagd de ongeslagen status tegen Zwartewaal vast te houden. Archieffoto TvK. Foto: Theo van Kralingen

FC Vlotbrug incasseert eerste nederlaag tegen Zwartewaal

Zwartewaal- FC Vlotbrug is na twintig overwinningen op rij in en tegen Zwartewaal tegen de lamp gelopen. Iedereen was gefixeerd om bij winst en een overwinning van WFB thuis tegen NTVV aanstaande zaterdag kampioen te worden. Doch de formatie van Ronald Brons en Piet van Holst verloor met 1-0 (1-0). SC Doesburg is in de vijfde klasse E afdeling Oost nu met achttien overwinningen op rij de eerste amateurkampioen van Nederland geworden.

'Je moet de eerste nederlaag een keer slikken, maar dat hebben we tegen Zwartewaal pertinent niet verdiend', wijst de assistent-trainer van FC Vlotbrug op de talrijke kansen, die mede door het uitstekende keeperswerk van de doelman van Zwartewaal, allen onbenut bleven. 'We hebben Zwartewaal in de tweede helft van het kastje naar de muur gestuurd. Dit zijn wedstrijden die je één keer per jaar kunt spelen en dan nog niet winnen. Ik heb de spelers vooraf gewaarschuwd niet constant bezig te zijn met WFB, maar eerst zelf moet winnen. Het is jammer dat we thuis tegen NTVV geen kampioen kunnen worden, maar dat zullen doen bij DVV '09. Dit doet toch wel een beetje pijn.' FC Vlotbrug moest het stellen zonder Clint van de Veerdonk (foto) en Noël Bravenboer, terwijl Oussama Nhari zich met een spierverrekking na tien minuten spelen moest laten vervangen door de ook niet geheel fitte Danny Browne. Bram Scheringa speelde een goede wedstrijd.