Religieus antiquariaat te koop tijdens kunstverkoopdagen Exoduskerk
Religieus antiquariaat te koop tijdens kunstverkoopdagen Exoduskerk Foto:

'Een grondighe ontdeckinghe'

Sommelsdijk - Tijdens de kunstverkoopdagen in de Exoduskerk wordt een bijzonder theologisch boek uit 1621 ter verkoop aangeboden.

"Een Grondighe ontdeckinghe ofte duydelijcke uytlegginghe, met een Logicale ontknoopinghe, over de gantsche Openbaringe Johannis des Apostels". De schrijver van dit boekwerk is Thomas Brightman (1562-1607). Hij was een puriteinse Engelse geestelijke en bijbels commentator. Zijn exegese van het boek Openbaring werd postuum gepubliceerd in 1621 en bleek van groot belang.
Een schitterend boek voor verzamelaars van religieus antiquariaat dat in redelijk goede staat verkeert.
Nog een bijzonder object is een sierkussentje van zijde en met paardenhaar opgevuld. Het komt uit een nalatenschap en is afkomstig van één van de eilanden in onze delta. Dit rechthoekige kussentje zou een zgn. "sweethaert-pincushion" kunnen zijn. Deze rijk versierde kussentjes werden door vrouwen en meisjes meegegeven aan soldaten en zeelieden. Ook is bekend dat dergelijke kussentjes gebruikt werden bij een huwelijksinzegening.
U bent hartelijk uitgenodigd deze bijzondere en curieuze objecten te komen bekijken tijdens de kunstverkoopdagen op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei van de Exoduskerk, Dorpsweg 97 in Sommeldijk .