U kunt de expositie bekijken na de wekelijkse kerkdienst tijdens de koffie-ontmoeting, rond 11.30 uur.
U kunt de expositie bekijken na de wekelijkse kerkdienst tijdens de koffie-ontmoeting, rond 11.30 uur. Foto:

Wat heeft u met ...engelen?
Expositie in de Exoduskerk

Engelen nemen in de protestantse traditie een heel bescheiden rol in. Protestanten geloven weliswaar dat engelen bestaan, maar besteden er verder toch weinig aan. Zo worden ze maar weinig genoemd in de kerkdienst. Met uitzondering van advent en kerst, want wat is het kerstverhaal zonder engelen. Er is voor de protestant ook geen interactie tussen mensen en engelen.

Waar de katholiek van jongs af aan opgroeide met het geruststellende idee van een persoonlijke engelbewaarder die dag en nacht een oogje in het zeil hield, leken de kinderen van Calvijn weinig met die hocus-pocus op te hebben. Wat ook meespeelt, is dat engelen ongrijpbaar zijn – een gelóófswerkelijkheid. Hebben wij engelen misschien wel verwaarloosd, behalve dan bovenop veel kerkorgels?

Er zijn nogal wat mensen die ervaringen hebben, waarin een "engeltje" een grote rol speelt.

"Wat heeft u met ... engelen?" is de nieuwe expositie in de ontmoetingsruimte van de Exoduskerk. U kunt de expositie bekijken na de wekelijkse kerkdienst tijdens de koffie-ontmoeting, rond 11.30 uur.

Ook is het mogelijk om op een af te spreken woensdagmiddag de vitrines met "engelen" en engelenafbeeldingen te bekijken. Neem dan contact op met Bert Voorberg ( mail bertvoorberg31@gmail.com of telefoon 06-40286215)