Pim Grootenboer probeert koppend gevaar te stichten na een corner van Jordy Frank (Foto: Peter Prins). Foto:

De Jonge Spartaan onderuit tegen Pernis

Middelharnis - Zaterdag 30 maart 2019 speelde De Jonge Spartaan de inhaalwedstrijd tegen VV Pernis. Dit betrof een belangrijk duel om aansluiting te houden bij de middenmoot van de derde klasse D.

De thuisclub begon slap aan de wedstrijd, hoewel er vooraf gewaarschuwd was voor onderschatting. Pas na een klein kwartier was een afstandsschot van Gerben Prins het eerste wapenfeit van De Jonge Spartaan. Pernis speelde compact en met veel passie en strijdlust. Halverwege de eerste helft kwamen de gastheren wat beter in hun spel en dit resulteerde in enkele kansen en mogelijkheden. Zo werd een schot van Jordy Frank geblokt, schoot Steven Oosthoek vanaf links in het zijnet en een schot van Stan Melissant ging voor het doel langs. In de 37e minuut kapte Stan Melissant fraai zijn directe tegenstander uit, maar keeper Meijboom bracht redding met zijn voet. Kort voor rust counterde Pernis. Door een opeenstapeling van fouten in de Spartaanse defensie kon de prima spelende aanvoerder Mikey Witte de bal in het lege Spartaanse doel schuiven. Wie dacht dat de thuisclub sterk uit de startblokken zou komen na rust kwam al snel bedrogen uit. De inzet aan de zijde van De Jonge Spartaan was beslist niet optimaal en te veel spelers haalden hun gebruikelijke niveau bij lange na niet. In de 53e minuut voorkwam de sterk keepende Jeffrey Meijboom de gelijkmaker van Gerben Prins. Dit was een van de weinige wapenfeiten in de 2e helft van de thuisclub. Via messcherpe counters viel al snel de 0-2 (Milan Goudswaard) en ruim een kwartier voor tijd zelfs de 0-3 via Zidane Lo-Kloeng-Shioe.