Ad Blaak met zijn zoon Colin, die hem iedere zaterdag helpt. Jong geleerd, oud gedaan.
Ad Blaak met zijn zoon Colin, die hem iedere zaterdag helpt. Jong geleerd, oud gedaan. Foto:

Vakgarage Blaak zet zaterdag a.s. de deuren open


en Bommel- Garage Blaak is al sinds jaar en dag een begrip in Den Bommel en op het oostelijk gedeelte van het eiland. Vanaf 1 februari is er verandering gekomen in deze regionale bekendheid.

Door Henk Blanke

Wat is het geval?
Vanaf die datum heeft eigenaar Ad Blaak zich aangesloten bij een landelijk werkende organisatie, waardoor de naam van de garage aan de Beneden Oostdijk in Den Bommel is omgedoopt in Vakgarage Blaak.

Vakgarage Blaak
De aansluiting bij dit landelijk netwerk van garages is om verschillende redenen gedaan. Een grotere organisatie geeft meer mogelijkheden voor marketing. Zo wordt er nu iedere twee maanden een krant uitgegeven met daarin o.a. het aanbod van gebruikte auto's van de garage in Den Bommel.
Door gemeenschappelijke inkoop zijn onderdelen goedkoper. Ook zijn er het hele jaar door aanbiedingen. Allemaal zaken waar de klant van kan profiteren. Een ander voordeel is de landelijke garantie. Het is bijna niet voor te stellen, maar stel dat er iets mis zou zijn met een reparatie die door Vakgarage Blaak is uitgevoerd, dan kan dit in alle Vakgarages in het hele land worden hersteld. Weer zo'n voordeel van een grotere organisatie dus.
Kwaliteit
In 1966 begon Jaap Blaak het garagebedrijf. Daarvoor had hij 7 jaar gewerkt bij de wegenwacht. Hij beschikte dus over een surplus aan kennis. Na 25 jaar Mazda dealerschap werd overgetapt op de reparatie van alle merken. In 2000 nam zoon Ad de zaak over. Het bedrijf groeide met de ontwikkeling van de auto's mee. Steeds meer de elektronica deed zijn intrede. De kennis daarvoor werd en wordt d.m.v. scholing verworven en steeds weer actueel gehouden. De garage voldeed al aan de strenge Bovag eisen. Met de aansluiting bij de organisatie van Vakgarages, is daar nog een schepje bovenop gedaan. De kwaliteit wordt ook regelmatig gecontroleerd door onverwachte inspectiebezoeken. De keten van Vakgarages is in heel Nederland herkenbaar door zijn logo en uniforme uitstraling, die nu ook in Den Bommel te zien is.

Open Dag
Om het nieuwe gezicht te tonen, is er op 6 april een open dag van 10.00 tot 16.00 uur. U kunt dan profiteren van leuke acties. Zo kunt u op deze dag gratis een aircocheck uit laten voeren.
Maar er is meer. Het hele jaar door biedt de garage o.a. 15% korting aan op reparaties en 25 % op accu's en is er de actie 'twee ruitenwissers halen, één betalen'.

Belangrijkste is echter, dat bij Vakgarage Blaak kwaliteit voorop staat en de klant een persoonlijke benadering krijgt. Kom u daar zaterdag 6 april zelf van overtuigen.