Kijk voor meer informatie op www.parkhavenmiddelharnis.nl of neem contact op via 06-55918765
Kijk voor meer informatie op www.parkhavenmiddelharnis.nl of neem contact op via 06-55918765 Foto:

Klaar voor het vaarseizoen!

"Het voorjaar is mijn favoriete seizoen," laat Saskia Wessel, beheerder van de Parkhaven Middelharnis weten. "De eerste zonnestralen, de lammetjes die geboren worden, de koeien die voor het eerst weer de wei in mogen.

Zo komt de jachthaven ook weer tot leven. De schepen die voor onderhoud op de kant hebben gestaan zijn weer voorzien van een of meerdere nieuwe lagen lak. Ze komen weer terug naar hun vaste ligplaats in de haven. De zeilen worden weer tevoorschijn gehaald en de boten opgetuigd. De booteigenaren komen weer naar de haven en iedereen heeft weer zin in het vaarseizoen.
De vlaggen worden gehesen en we verlangen alweer naar de mooie lange dagen dat we uit kunnen varen. Vanaf de Parkhaven vertrekken de zeil- en motorboten voor korte tochtjes op het Haringvliet, of zelfs alleen maar om lekker voor anker te gaan liggen voor het strandje. Maar we hebben ook genoeg mensen die zowel door heel Nederland varen als de oversteek naar Engeland maken. Ook al ga je maar even het water op, het voelt al snel als een korte vakantie.
Daarnaast meren er ook passanten uit binnen- en buitenland aan, dat maakt het werk ook zo leuk. Je ontmoet allerlei mensen die dan ook nog in de vakantiestemming zijn."