De keuze is reuze en de mogelijkheden bijna onbeperkt bij Plank & Parket van Jaap de Jongh.
De keuze is reuze en de mogelijkheden bijna onbeperkt bij Plank & Parket van Jaap de Jongh. Foto:

Plank & Parket: vakmanschap en kwaliteit in één

Herkingen- Al 15 jaar zit Jaap de Jongh in het vak van parketlegger. Sinds medio 2018 heeft hij zich gevestigd in Herkingen. Een uitvalsbasis voor Goeree-Overflakkee en Zeeland.

Door Henk Blanke

Toeval of niet, maar door de ontmoeting langs het ijshockeyveld in Dordrecht, maakte Jaap de Jongh de switch van de agrarische sector (hout met blad) naar de branche waar hout (zonder blad) de overhand heeft. Zijn belangstelling werd gewekt en Jaap ging ervoor. Naast zijn werk bij het parketbedrijf volgde hij de tweejarige opleiding parketleggen in de breedste zin van het woord bij het ROC 'Het Gildevaart' te Nieuwegein. Resultaat: hij haalde alle mogelijke vaktechnische diploma's. Jaap kon voor zichzelf beginnen.

Parket
Laminaat kan bijna iedereen leggen. Het leggen van parket is echter vakwerk, waar een deskundige aan te pas moet komen. Daarom ook komt Jaap bij de klant thuis voor een intakegesprek. Dan proeft hij de sfeer, ziet het meubilair, hoort de wensen van de klant en bespreekt de mogelijkheden voor dat huis of dat pand. Meestal heeft hij voorbeeldpanelen bij zich. Dat maakt het kiezen van houtsoort, patronen, kleur en afwerking eenvoudiger. Zo kan bijv. een eiken parketvloer geleverd worden van de klassieke kleurstelling, via white- of grey-wash naar bijna zwart en alle kleurschakeringen daartussen. Advies over de te gebruiken houtsoort is mede afhankelijk of er wel of geen vloerverwarming aanwezig is. De afwerking hangt af van de gebruiksintensiviteit van de vloer, lichtinval, of er hond(en) in huis zijn. Wanneer parket gelegd moet worden in een huurhuis wordt dat meestal zwevend gelegd. In een koophuis wordt geadviseerd het vast aan de bouwvloer te leggen. Jaaps ervaring is daarbij een grote steun. Want: 'Parket koop je voor je leven'.

Vele mogelijkheden
Jaap de Jongh legt niet alleen nieuw parket. Reparaties, zgn. aanhelingen na het plaatsen van een aanbouw, renovatie (schuren en opnieuw afwerken), schadeherstel na verbouwing of als gevolg van water- of vochtoverlast behoren ook tot zijn vakwerk. Daarnaast legt hij bamboe, kurk en pvc-vloeren. Zelfs traprenovaties behoren tot de mogelijkheden. Zijn werkzaamheden beperken zich niet uitsluitend tot woonhuizen. Ook in kantoor- bedrijf- en winkelpanden legt hij passende vloeren. In dat kader vertelt hij, dat hij, samen met een collega, alle parketvloeren van het stadhuis van Rotterdam gerepareerd en gerenoveerd heeft. Plank & Parket de Jongh levert de kwaliteit, die vroeger zo gewoon was. En dat alles voor een eerlijke, redelijke prijs, waarvan de tot stand koming volkomen transparant is. Jaap de Jongh brengt nl. een volledig gespecificeerde offerte uit. Info: www.plank&parket of 06-10027007.