Zanger Tino Martin was een van de smaakmakers op de Hollandse (vrijdag) Avond bij Rockanje Live. (Foto: Jos Uitdehaage).
Zanger Tino Martin was een van de smaakmakers op de Hollandse (vrijdag) Avond bij Rockanje Live. (Foto: Jos Uitdehaage). Foto: Jos Uijtdehaage

Rockanje Live: druk bezochte 'feestvierdaagse'

Rockanje – Net als vorig jaar vond Rockanje Live vorige week plaats onder bijna zomerse omstandigheden. Vooral tijdens de dorpsbarbecue op donderdagavond zorgde dat voor een ontspannen feest.

Kids Day opende vorige week woensdag zoals gebruikelijk het vierdaagse evenement dat Johan Tjallinks en Peter Wolff nu alweer voor de vijftiende (!) keer nabij sportpark Drenkeling in Rockanje neerzetten.

DJ's
Met als thema 'Rommelen en trommelen' kon de jeugd experimenteren met muziek. Achter de mengtafels en hoofdtelefoons waanden de kids zich echte DJ's. Schmincken voor de jongste jeugd en slaginstrumenten als bongo's toonden zich ook succesnummers.

Tafelen van de grill
Meer dan vierhonderd liefhebbers besloten vorige week donderdag om 'uit eten te gaan' op de dorpsbarbecue die op het festivalterrein werd gehouden. Lekker tafelen van de grill, maar vooral ook warm draaien voor de twee feestavonden die gingen komen.

Uitverkocht
En de artiesten stelden zeker niet teleur. Gesteund door een gelikte website en met een programmering om je vingers bij op te eten, was de Hollandse Avond vorige week vrijdag al weken van tevoren stijf uitverkocht. Xander de Buisonjé, The Euros, Tino Martin de Snollebollekes en Joost Wander zetten shows neer waarbij de feestvierders nauwelijks de tijd kregen om adem te halen, als ze niets van wat er op het podium gebeurde wilden missen.

Helemaal Los
Onder het motto 'Helemaal Los' zorgden Waylon en zijn band met in het voorprogramma de Dare Devils en Mental Theo voor een slotavond die het publiek bij Rockanje Live nog lang zal heugen. Het is dat er nog geen kaarten te koop zijn voor Rockanje Live 2020, want veel voldane bezoekers zouden ze dan ongetwijfeld al aanschaffen!