"Randstedelijk" in Stuifakkers

Rockanje - Op donderdag 18 april is het Randstedelijk Mannenkoor Spijkenisse onder leiding van Arjan Breukhoven weer te gast op de donderdag voor Pasen, tijdens de SWOR/Trefpuntavond in Stuifakkers.

Het Randstedelijk Mannenkoor blijft een bijzonder mannenkoor met leden van geheel Voorne-Putten.

Het bijzondere komt ook tot uitdrukking in uitgebreide het repertoire. Dit neutrale koor heeft namelijk in de jaren na de oprichting een geheel eigen gezicht weten te creëren. Het repertoire bestaat dan ook uit onder meer populair klassieke muziek, hoogtepunten uit musicals, volks- en vaderlandse liederen, negrospirituals en geestelijke muziek. Repertoire dat zeker uitnodigt om mee te zingen.

Telkens blijkt weer dat dit koor in goede handen is bij dirigent Arjan Breukhoven, welke het tot grote hoogte heeft weten te brengen.

Dus wederom een SWOR/Trefpuntavond vol mooie koorzang en pianospel van de dirigent, welke weer gratis toegankelijk is voor alle 55 plussers uit Westvoorne. De start is om 19.30 uur, in "de Branding", de ruimte binnen woonzorgcentrum Stuifakkers waar cultuur, culinair en welzijn elkaar ontmoeten, maar om 19.00 uur is er al gelegenheid om vooraf een kopje koffie te gebruiken aan de Briggemandreef in Rockanje.

Hoe worden schepen gedokt

Hellevoetsluis - Op 2e paasdag, maandag 22 april 2019, is er in het bezoekerscentrum van het Droogdok Jan Blanken een lezing over hoe worden schepen gedokt. U hoeft niet alleen te luisteren want kijken is er ook bij. Want naast het geven van uitleg over hoe het Dok werkt en welke voorbereidingen er gedaan worden voordat een schip naar binnen komt, worden de bezoekers meegenomen naar het dok en kunt u met eigen ogen zien hoe dit alles in zijn werk gaat.

Er komt op deze maandag een mooi schip binnen, genaamd De Zwerver. U krijgt eveneens een korte uitleg over de Zwerver.

Het programma;
- 09.15 uur inloop met koffie
- 09.45 uur Start van het programma met een lezing in de grote zaal,
over de werking van het dok en het dok plan.
- 10.10 uur met de bezoekers naar buiten om nader uitleg te geven over de werking van het dok en de schipdeur. De Zwerver komt binnen,
- 11.00 uur pauze.
- 11.15 uur vervolg lezing over het dok, de schipdeur, de gangen en de pomp en pompkelder.
- 11.45 uur vragen en afsluiting met een Hellevoets bitter.
- 12.00 uur einde programma

Entree € 5,--. Graag vooraf aanmelden bij het Droogdok Jan Blanken. Tel. 0181-310197 of via mail; info@droogdok.nl