Afbeelding
Foto: René Bakker

Nog even geduld op de Groene Kruisweg

Verkeer 145 keer gelezen

Spijkenisse - De werkzaamheden aan het Baljuwplein zijn achter de rug. Wat nog rest, is het onderhoud van de Groene Kruisweg tussen de Hartelweg en de Polderweg.

Per etmaal passeren er 40.000 voertuigen. Om te zorgen dat de regio bereikbaar bleef, werden de verkeersmaatregelen afgestemd met de provincie.

Baljuwplein
Geheel volgens planning is de rotonde op 20 augustus opgeleverd. Het slechte weer leverde wel wat zweetdruppels op bij Jan Metselaar, een van de uitvoerders van het project, maar het is gelukt. Het reserve weekend was niet nodig. Er is onder de rotonde een pergola constructie aangebracht om een extra baan aan te leggen vanaf de Sportlaan naar de Hekelingseweg. Ook zijn er vanaf de Sportlaan direct twee banen richting de Hartelbrug aangelegd.

Even wennen
In het begin was de nieuwe verkeerssituatie niet voor iedereen duidelijk. 'Maar ook als je de Sportlaan voorbij bent, kun je nog naar links richting Geervliet.' De afstelling van de verkeerslichten is inmiddels ook aangepast.

Werkzaamheden richting Geervliet
Vanaf vanavond 21.00 uur tot en met maandag 28 augustus 05.00 uur en van vrijdag 1 september 21.00 uur tot en met maandag 4 september 05.00 uur  vinden er werkzaamheden plaats aan de zuidzijde van de N218, de Malledijk en Polderweg. Tijdens de werkzaamheden is er één rijstrook open voor het doorgaande verkeer. De Malledijk is afgesloten, net als de toegang tot de Polderweg. De omleiding loopt via de Ringdijk.

Hou rekening met verkeersregelaars
Tijdens het op- en afbouwen van de tijdelijke verkeersmaatregelen wordt het verkeer tijdelijk stil gezet om deze op een veilige manier naar de andere rijbaan te geleiden, wees geduldig om zo erger te voorkomen. Doordat het verkeer tegengesteld op de 'verkeerde' rijbaan rijdt, worden de verkeerslichten tijdens de werkzaamheden op knipperen gezet. De kruispunten worden overgenomen door verkeersregelaars. Geef deze mensen de ruimte en pas uw snelheid aan. De verkeersregelaars staan in contact met hun collega's op de andere kruispunten. Soms moet het verkeer wachten omdat er bijvoorbeeld een brug open staat. 'We kunnen het verkeer dan niet door laten gaan, omdat ze dan misschien kruispunten blokkeren, wat weer gevolgen heeft voor het verkeer vanuit Spijkenisse', geeft Rainier Hendrix aan, die verantwoordelijk is voor de tijdelijke verkeersmaatregelen en inzet van de verkeersregelaars. Op de diverse hoofdroutes A15- N57- N493 en N218 staat een adviesroute, volg deze en de hinder zal minder zijn.

Regelen indien nodig
Op bepaalde moment heeft tijdens de werkzaamheden aan het Baljuwplein geleken alsof de verkeersregelaars op de omleidingsroute niets deden, alleen maar kijken (monitoren), maar wanneer het nodig is geweest hebben zij het verkeer in goede banen geleid. De verkeerslichten op de Groene Kruisweg van de Provincie kunnen aangepast worden aan de verkeersdruk, die in Spijkenisse niet. Die zijn te volgens Rainier te oud. 'Na de eerste week hadden de weggebruikers in de gaten dat de aangegeven routes toch echt het beste waren; mede dankzij de vakantie periode is het al met al goed verlopen.'

Afsluiting Baljuwplein
Het Baljuwplein moet nog één weekend volledig worden afgesloten om de rotonde te asfalteren. Jan Metselaar: 'We hebben te maken met warm asfalt en dat moet in één keer gelegd worden om scheurvorming in het wegdek te voorkomen.' De afsluiting (tussen Hekelingseweg en Sportlaan) staat gepland voor vrijdag 20 oktober t/m zondag 22 oktober; eerder kan niet vanwege de werkzaamheden op de N57. Voorne-Putten moet bereikbaar blijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws