De hockeysters van HV Spijkenisse kwamen zondag niet verder dan een gelijkspel in het duel bij HC Voorne. Foto: Theo van Kralingen

Hockeysters delen de punten in regioderby met HC Voorne

Sport 184 keer gelezen

Hellevoetsluis – De enige derby van Voorne Putten in het dameshockey tussen HC Voorne en HV Spijkenisse eindigde zondag onbeslist. Op het sportcomplex aan de Boerseweg eindigde de regio derby in 1-1 (0-0).

Na een eerste helft waarin veel werd toegelaten, kwam de thuisploeg op voorsprong via een treffer van Merel Geilvoet. HV Spijkenisse ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en die werd binnen geslagen door Naomi Horstink.

Fysiek
'Op voorhand zou ik met een gelijkspel tegen HC Voorne niet tevreden zijn geweest, dan zou ik het als twee verliespunten zien. Vandaag zat er echter niet meer in. We maakten voor rust gewoon de verkeerde keuze. Er waren slordige passes. Na rust kwamen we bij vlagen in ons spel. Dat was ook niet goed genoeg om de overwinning naar onze hand te zetten. Dan zie je dat we toch nog wat stapjes mogen maken in het nieuwe jaar. Daar kan ik dan gewoon verder aan bouwen. Ik ben blij dat we niet hebben verloren. Wij waren in dit duel wat fysieker. Dat komt ook dat vooral in het begin alles werd toegestaan door de arbitrage. Dan worden er geen grenzen gesteld', gaf Harry van den Brink aan na het duel.