Maurice Wolters: 'Ik geloof met de inzet en beleving als tegen Sparta dat we het gaan redden.
Maurice Wolters: 'Ik geloof met de inzet en beleving als tegen Sparta dat we het gaan redden. Foto: Peter de Jong

Maurice Wolters ziet nog licht aan einde van de tunnel

Sport 260 keer gelezen

Zuidland- Zuidland heeft het tij afgelopen zaterdag in de hervatting van de competitie met een 0-2 (0-0) nederlaag tegen Sparta niet kunnen keren. Er drijven voor de hekkensluiter in de tweede klasse D donkere wolken boven het sportcomplex Groot-Nibbeland. Maurice Wolters maakt het allemaal van dichtbij mee en hoopt op een wonder.

Dan Rolandus

'Sparta heeft een goede ploeg, waarvan we voetballend niets onder deden, keihard hebben gewerkt, duels hebben gewonnen, maar de nodige kansen vooral in de eerste helft hebben laten liggen en kleine foutjes resoluut werden afgestraft', ziet Maurice Wolters na zijn analyse toch nog licht aan het einde van de tunnel. De 28-jarige verdediger van Zuidland, trotse vader van twee kinderen (twee jaar en zes maanden) heeft tijdens de winterstop toch nog diverse lichtpuntjes ontdekt om aan de degradatie te ontsnappen. 'We zijn dit jaar met een jeugdige selectie nog steeds zoekende naar het goede systeem', geeft Maurice Wolters aan dat er nog heel wat water door de Rijn zal stromen eer trainer Peter de Haan het ideale elftal aan het publiek kan presenteren. 'We konden het voor de winterstop als collectief niet brengen en ook de oudere spelers, onder wie ikzelf, hebben het niet laten zien. Dan is het een gegeven wanneer je onderaan bengelt het ook niet altijd mee zit en wij met rode kaarten ook nog eens drie wedstrijden met tien man zijn geëindigd. Dat helpt ook niet. Maar over de hele linie, van keeper, laatste man, middenveld tot aan de spits, liep het nog niet lekker. Diverse spelers hebben op verschillende posities gespeeld. Het is allemaal nog te statisch om met deze jonge ploeg tegen verdedigende teams op te boksen, of wel het spel te maken. We komen beter tot ons recht tegen ploegen die willen voetballen, zoals Sparta en Nieuwenhoorn. Het grote probleem is de afwerking, hebben dit seizoen acht kansen nodig om één keer te scoren, terwijl we vorig jaar één op drie liepen. Net als tegen Sparta stap je dan met een 2-0 nederlaag het veld af. Maar, we hebben in de beker- en oefenwedstrijden laten zien dat we toch kunnen scoren. We wonnen met 3-1 van eersteklasser Poortugaal, wonnen van Bolnes, wonnen tijdens ons trainingskamp in Valkenswaard met 3-1 van Dommelen en droogden SDV af met 13-0. We hebben dus laten zien dat we het wel kunnen.'

Blessure
Maurice Wolters debuteerde op 16-jarige leeftijd tegen Den Bommel in de hoofdmacht van Zuidland. 'Tom Larssen kwam als opvolger van de veel te vroeg overleden trainer John Corver over van Spijkenisse A-jeugd, nam enkele jeugdspelers mee en we maakten met spelers als Arie van Sintmaartensdijk vervolgens de sprong van de vierde naar de eerste klasse. Daarna hebben we inclusief een kampioenschap onder trainer Adri van Tiggelen wat heen en weer gependeld tussen de tweede en de eerste klasse. Dat waren mooie tijden.' Het verliep voor de operator bij Plascoat Europe BV in Zuidland ook niet altijd crescendo. Zo stond de verdediger in het seizoen 2017/'18 vanwege een kuitbeenblessure en vervolgens heupklachten bijna een heel jaar lang buitenspel. 'Ik begon onder Adrie van Tiggelen al last te krijgen en dat kabbelde door in het seizoen 2017/'18 met Aad Andriessen. Na lang tobben van het ene naar het andere traject wees Gijs Gelderblom uit Spijkenisse mij op mijn loopgedrag. Door hem ben ik anders gaan lopen, belastte de heup minder. Arie Molendijk (teamleider, DR) stuurde me naar een osteopaat in Hoogvliet. Ik ben bij Van der Ven gekraakt en ben van de blessure af. Ze hebben mij wel verteld dat ik ongeveer anderhalf jaar nodig zal hebben om op het oude niveau terug te keren.' Dus deed de aanvoerder van Zuidland als middenvelder een stapje terug om als centrale verdediger de verdediging te leiden.

Ander vaatje
De ras-Zuidlander, die dit seizoen tegen het Zeeuwse MZC '11 zijn 250-ste wedstrijd speelde, weet dat de blauwhemden in de tweede seizoenshelft uit een ander vaatje moeten tappen om de tweede klasse te overleven. 'We speelden tegen Sparta met de wil om te willen winnen, wonnen duels en creëerden kansen, maar daar stokte het. We zullen voor de goal scherper moeten worden. We kregen van Sparta nog de complimenten, maar stonden wel met lege handen. Ik heb nog altijd het vertrouwen dat we het met de huidige instelling gaan redden. Het zal zaterdag uit tegen koploper DCV geen eenvoudige klus worden, maar met de inzet en beleving als tegen Sparta hoop ik toch op een stuntje.'

Zuidland tegen Sparta: Marcel Kardux; Robert Michilsen, Maurice Wolters, Marciano Berkhout, Robin van Buuren; Kai de Hoog; Frank de Regt (75. Leon van der Steen), Sven Versprille (60. Sven van de Bogaerdt); Neal van Buuren, Ayrton Verlaan 80. Niels Molendijk), Randy de Macker.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws