Erwin Harmes (320) met nummer twee Wouter Decock zijn blij na hun finish van de marathon van Spijkenisse. Harmes won in een recordtijd. Foto: Peter de Jong

Nieuw parcoursrecord voor marathon Spijkenisse

Sport 336 keer gelezen

Spijkenisse – De weergoden waren de organisatie niet heel goed gezind. Zondag werd de dertiende Spark Marathon van Spijkenisse gelopen en de sneeuw bleef langer liggen dan verwacht. Toch was dertien geen ongeluksgetal. Het tien jaar oude parcoursrecord van Ralf Preibisch ging uit de boeken. Winnaar werd Erwin Harmes uit Middelburg in 2'30"15.

De tweede tijd werd gelopen door Wouter Decock uit Brugge (Bel) in 2'35"14 en Roy Werner uit Dordrecht ging met het brons aan de haal in 2'42"19. De winst bij de dames ging naar de Amersfoortse Sameena van der Mijden in 2'59"12, veel sneller dan de nummer twee en drie, Adinda Vetsuypens uit Ouwegem (Bel) en Claudia van Tellingen uit Sleen.

Niet verwacht
'Het was pittig vandaag. Dit is een mooie revanche voor me voor twee jaar geleden toen ik voor de finish net werd ingehaald, terwijl ik heel de wedstrijd aan kop liep. Ik sta te kijken dat ik het record uit de boeken heb gelopen. Een mooie afsluiting van het jaar', meende winnaar Harmes. 'Dit is echt een snel parcours en had gehoopt bij de top drie te lopen onder de drie uur. Dat is gelukt, dus ben een gelukkig mens', gaf Sameena van der Mijden na haar winst bij de dames aan. Overige uitslagen: www.sparkmarathon.nl