De kampioenen van De Kempvis.
De kampioenen van De Kempvis. Foto: De Kempvis

ZV De Kempvis wordt tweede bij uitwisselingswedstrijd

Sport 168 keer gelezen

Spijkenisse – Afgelopen zaterdag vond in Spijkenisse de 45ste editie plaats van het internationale treffen tussen ZV De Kempvis uit Spijkenisse en hun zusterzwemverenigingen SC Hürth uit Duitsland en Thetford Dolphins uit Engeland.

Tijdens een woord van welkom zette de voorzitter van het wedstrijdzwemmen Hans van Gaalen drie zwemmers van ZV De Kempvis voor hun bijzondere prestatie in het zonnetje. De zwemmers Charlize Rovers, Sylvie Roos en Joris Bezemer zijn respectievelijk op de 50 meter schoolslag, 200 meter vlinderslag en 1500 meter vrije slag in de top tien geëindigd van de KNZB landelijke ranglijst in hun leeftijdscategorie. Zij kregen hiervoor een prestatiemedaille overhandigd. Joris kreeg daarnaast ook nog een speciale herinneringsmedaille van de KNZB overhandigd omdat hij als derde geëindigd is in het LAC klassement van Nederland.

Na dit bijzondere moment werd de wedstrijd officieel geopend door de wethouder Martijn Hamerslag. Hij benadrukte de speciale band die Spijkenisse heeft met haar zustergemeenten en dat dit al de 45ste keer is dat deze wedstrijd werd georganiseerd. 's Avonds werd de uitslag bekend gemaakt in het clubgebouw. SC Hürth werd derde, ZV De Kempvis werd tweede en Thetford Dolphins werden eerste en mochten de felbegeerde wisselbeker weer mee terugnemen naar Thetford.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws