Afbeelding
Foto: Peter de Jong

Korfbalvereniging Olympia viert 60 jarig bestaan

Sport 240 keer gelezen

Spijkenisse- Korfbalvereniging Olympia heeft afgelopen zaterdag de bijna 60-jarige verjaardag van de club op grootse wijze gevierd. Wethouder Martijn Hamerslag kwam speciaal naar het Sportpark de Brug om in het bomvolle en sfeervolle clubgebouw zijn felicitaties aan de jubilaris over te brengen.

Dan Rolandus

De korfbalvereniging uit Spijkenisse werd op 19 juni opgericht als De Blauwe Treffers. De club ging vijf jaar later op in Omnisportvereniging Olympia en deelde na het sportpark aan de Sportlaan het Sportpark Oostbroek met de voetbalvereniging SCO '63 en handbalvereniging HVOS. De club is in 1979 opgesplitst in de takken voetbal, handbal en korfbal. SCO '63 speelt nog altijd op Oostbroek en HVOS en Olympia spelen na het inloopjaar 2011 sinds 2012 op het met kunstgrasvelden voorziene Sportpark de Brug en tijdens de wintermaanden in de fraaie Olympiahal aan het Atletiekpad. Olympia dat voorheen de zaalkorfbalwedstrijden speelde in De Ackers.

Gezond
De korfbalvereniging is een gezonde, bloeiende vereniging. 'De korfbalsport neemt in de regio Zuid-West in ledenaantal af, maar gelukkig zijn wij met 260 leden nog steeds groeiende', laat Alex Stumpf trots weten. 'De bond (KNKV, DR) houdt een lijst bij en dan blijkt dat van de 150 verenigingen slechts 14 clubs groeiende zijn en wij ons op de lijst in het district terug zien op de negende plaats. Dit alles geeft aan waar de korfbalsport in de regio staat. De sportkeuze in de regio Nissewaard is met de omliggende verenigingen legio en daarbij komt dat de mensen zich steeds meer individualiseren in de diversiteit aan sportscholen. De individuele sport gaat ten koste van het verenigingsleven. Begrijpelijk, want teamsporten brengen bepaalde verplichtingen met zich mee voor zowel de jeugd als de ouders.'

Schoolkorfbal
De voorzitter van SC Olympia ziet echter ook de zon schijnen. 'Het Schoolkorfbaltoernooi is elk jaar weer een grote happening. We hadden op alweer de 56-ste editie vanaf 14.00 tot 19.00 uur circa 650 kinderen van veertien scholen op ons park. Daarvan blijven er altijd wel een aantal kinderen bij de club hangen. Belangrijk is ook de mond op mondreclame, want vergeet niet, als de kinderen het naar hun zin hebben, dan volgen ook de ouders. We organiseren ook nevenactiviteiten als een Paas- of en Pinksterkamp, een Kerstbingo voor jong en oud en we gaan ook met de teams op stap in de Avondwandelvierdaagse. We hebben elke maand wel iets, dit om saamhorigheid in de vereniging te kweken. Maar we zijn ook actief met de kinderen vanaf drie jaar, de Kangoeroe Klup. Hier leren zij spelenderwijs om te gaan met een bal. Bijna elke zaterdag komen de Kangoeroes bijeen, zowel op het veld als in de zaal. Voor de vrijwilligers organiseren we de jaarlijkse feestavond met een barbecue. Met de volwassenen hebben we naast korfbal ook Olympia Trim je Fit en de Ouder-Kind training. Zo blijft iedereen een beetje bij de club betrokken en verrichten zij ook vrijwilligerswerk, zoals trainingen voor de jeugd en noem maar op. Belangrijk zijn ook de sponsoren, die de club met onder meer diverse activiteiten ondersteunen.'

Vlaggenschip
Sportief komt Olympia onder leiding van trainer/coach Peter Buitendijk ook stilaan weer boven water drijven. 'We hebben bij Olympia een heel goede periode gehad met een hecht team dat jaren met elkaar samen speelde', sluit voorzitter Alex Stumpf af. 'Maar toen er een aantal spelers stopten, werden er jonge spelers vanuit de jeugd ingepast en was het niveauverschil tussen de ervaren- en A-spelers/sters te groot. Het gevolg was dat we degradeerden naar de vierde klasse. Met een jaar derde klasse-ervaring werd de opbouw in de vierde klasse doorgezet. De ploeg werd in de zaal net geen kampioen, maar op het veld bereikte het team via het kampioenschap de derde klasse. Met deze jonge groep kunnen we verder bouwen. We hebben inmiddels een goede A-jeugd, dat zomaar over een paar jaar kan doorstromen naar de selectie. Nee, ik zie de toekomst rooskleurig in.' Afgelopen zaterdag was er voor jong en oud het Schutterstoernooi en werd de feestavond na de speeches met muzikale omlijsting van The Funky Pianos en DJ.
 

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl



Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws