Spijkenisse was zaterdag Capelle met 1-2 de baas en speelt nu nacompetitie voor lijfsbehoud.
Spijkenisse was zaterdag Capelle met 1-2 de baas en speelt nu nacompetitie voor lijfsbehoud. Archieffoto: Peter de Jong

Spijkenisse naar nacompetitie na zinderend slot

Sport 243 keer gelezen

Capelle aan den IJssel – Spijkenisse is nog niet klaar met de competitie. De komende weken strijdt de ploeg van Peter Wubben in hopelijk vier duels voor lijfsbehoud in de derde divisie. Elke misstap in de nacompetitie is fataal voor de formatie uit de grootste stad van Voorne Putten. Behalve als men verliest in de tweede ronde, dan is een herkansing mogelijk, als gevolg van het terugtrekken van Jong FC Twente.

Alex Hordijk

Op sportpark 't Slot in Capelle aan den IJssel stond het laatste duel van de reguliere competitie gepland. Capelle was al zeker van nacompetitie, maar kon bij een misstap van ONS Sneek bij Jong FC Groningen zich nog direct veilig spelen. Het werd uiteindelijk 1-2 (0-1) voor de ploeg van Peter Wubben dat nu samen met Capelle de nacompetitie in gaat.

Diverse scenario's
Op de laatste speelronde in de derde divisie was het vooral onderin, waar zowel Capelle als Spijkenisse vertoefden, erg spannend. Voor Spijkenisse waren er twee scenario's die nog mogelijk waren. Door de winst van ACV vorige week en de winst van Spijkenisse, bleef het onderlinge verschil tussen de nummer zestien en zeventien slechts één punt. Bij een nederlaag van Spijkenisse en winst of gelijkspel van ACV, zou Spijkenisse rechtstreeks degraderen. Het doelsaldo zou dan voor de club uit Assen spreken. Doelstelling was dus om minimaal hetzelfde resultaat te behalen als ACV, zodat de ploeg zich plaatste voor de nacompetitie. 'Er moet gewonnen worden, dan is het zeker dat we nacompetitie spelen. We moeten vol aan de bak om dit te bewerkstelligen', gaf trainer Peter Wubben vooraf aan. Voor zijn collega Ron Timmers van Capelle was het ook duidelijk dat ze voor de winst gingen. 'Als ONS Sneek geen punten pakt of gelijk speelt, dan is het voor ons mogelijk om ons te handhaven. Het doelsaldo spreekt ruim in ons voordeel', was de oefenmeester van Capelle stellig. Voordeel voor Spijkenisse vooraf was ook dat de geblesseerden Marvin van der Pluijm en de veel scorende Michael van Dommelen weer inzetbaar waren. Tevens lijkt ook Eric Polet na zijn blessure weer richting een rentree te kunnen werken. In het duel op sportpark 't Slot was het vooral in het begin Spijkenisse dat wilde opstomen richting het doel van Capelle. Na twaalf minuten kwam Spijkenisse op voorsprong, dankzij een treffer van Jazzy Adams, die een voorzet van Jardim binnen bracht. Het bleef over en weer gaan in het duel, maar elf minuten voor tijd leek het doek voor Spijkenisse te vallen. Een voorsprong van ACV, dat een beter doelsaldo had en de gelijkmaker van Capelle. Echter de winst werd zes minuten voor tijd toch naar Spijkenisse gebracht, toen Felino Jardim de eindstand bepaalde op 1-2 en daarmee bleef Spijkenisse alsnog ACV een punt voor op de ranglijst. 'Het was billen knijpen. Voor rust ben je de betere partij en moeten we eigenlijk de score uitbreiden. Dat doen we niet. Dan ga je gedurende de wedstrijd natuurlijk ook naar de andere velden kijken en met name ACV. Die standen waren ook niet gunstig voor ons. We moesten de voorsprong vasthouden. Dan elf minuten voor tijd krijg je de gelijkmaker en een weergaloze goal van Jardim hield ons in leven', geeft Wubben na afloop aan.

Nacompetitie
Nu volgt nacompetitie met het Zeeuwse Hoek als eerste tegenstander. Een ploeg die Wubben nog kent van de laatste jaren. 'We hebben het altijd moeilijk tegen Hoek. We weten genoeg van ze hoor. Maar het zijn altijd pittige wedstrijden. Het ligt ook een beetje aan de vorm van de dag. Ik ga in de nacompetitie weinig veranderen aan de wijze hoe we spelen', laat Wubben desgevraagd weten. Vanavond (dinsdag) is het eerste duel in Zeeland, komende zaterdag is de return in Spijkenisse. De winnaar gaat een week later een ronde verder.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws