Afbeelding
Foto: Dan Rolandus

Mario Poldervaart wint Company Wallenloop

Sport 235 keer gelezen

Hellevoetsluis- Mario Poldervaart heeft de negende editie van de Lopers Company Wallenloop Hellevoetsluis op zijn naam geschreven. De Zuidlander liep de 5 kilometer in een besttijd van 17.25,6 minuten door achtereenvolgens Edwin Stolk (17.35,7) en Bastian Zoon (17.42,2) achter zich te houden. Ricardo Sint Nicolaas uit Oude Tonge zegevierde in 33.26,3 op de 10 kilometer.

Dan Rolandus

'Ik ben sinds januari serieus begonnen met hardlopen', geeft Mario Poldervaart daarmee aan zijn racefiets definitief aan de wilgen te hebben gehangen. De voormalige renner van achtereenvolgens PRC Delta/Lindeloof en de Belgische opleidingsteams Avia en Forte nam in de traditionele hardloopwedstrijd over de wallen in de Hellevoetse Vesting meteen het initiatief door zijn naaste belagers Edwin Zoon (AV Flakkee) uit Melissant en de Dirkslander Bastian Zoon de hielen te laten zien. De 20-jarige Hbo-student bedrijfseconomie aan de Hoge School in Rotterdam zegt in de voetsporen van zijn broer Erwin Poldervaart, die in 2016 de 10 kilometer Wallenloop won, te zijn getreden. 'Ik ben vanwege blessures en een teveel aan valpartijen gestopt met wielrennen. Er komt heel wat voor kijken in de wielersport en ik miste de motivatie om het na een blessure telkens weer op te pakken. Mijn broer is een goede atleet en hij gaf mij de motivatie om het ook te proberen. Erwin was er nu niet bij, maar wij trainen samen en trekken op naar dezelfde wedstrijden. Ik heb tijdens de Wallenloop een halve minuut van mijn pr afgelopen en mijn volgende doel is om op de 5 kilometer aan te scherpen onder de 17 minuten', aldus Mario Poldervaart.

Val
Ricardo Sint Nicolaas uit Oude Tonge maakte op de 10 kilometer zijn favorietenrol helemaal waar door zijn geliefde afstand langs het buitenpolder natuurgebied en een langere lus over de wallen langs het droogdok Jan Blanken af te raffelen in een tijd van 33.26,3 minuten. De 31-jarige runner van AV Flakkee was dik tevreden met zijn tijd omdat hij na 6 kilometer op één der afgangen van de wallen ten val was gekomen. 'Ik blesseerde me bij die val, wees de runner naar het onaangename souvenir op zijn scheenbeen. 'Het was best gevoelig, maar ik wilde ondanks de pijn niet opgeven en heb me uiteindelijk toch weer herpakt en het ritme gevonden.' De leraar aan de basisschool Het Startschot in Oude Tonge richt zich op de baanwedstrijden in juni in Utrecht. 'Ik wil op de 3.000 meter onder de negen minuten lopen. Heb ik dat doel bereikt, dan ga ik me richten op de 10 kilometer.' Teamgenoot Eric Wolfert uit Sommelsdijk passeerde op het sportpark van HC Voorne aan de Boerseweg de streep in 34.50,3 als tweede en de Heenvlieter Hans Berendsen (Pallas '93) stapte na een tijd van 35.34,3 als derde op het podium.
Laurey van den Berge (AV Flakkee) uit Sommelsdijk, die als zevende overall de streep passeerde, liet weten bij de vrouwen een lekkere 10 kilometer te hebben gelopen. 'Deze wedstrijd gold als een mooie voorbereiding op de wedstrijd in Den Haag (The Royal Ten, DR) aanstaande zondag. Daar staat een heel sterk veld aan de start en wil mijn pr van 35.59 aan scherpen.' Natasja de Winkel (Voorne Atletiek) uit Zuidland deed er in 40.37,6 bijna twee minuten langer over in de race over de wallen.
Uitslagen 9e Lopers Company Wallenloop Hellevoetsluis 10 kilometer mannen: 1. Ricardo Sint Nicolaas (Oude Tonge) 33.26 minuten, 2. Eric Wolfert (Sommelsdijk) 34.50, 3. Hans Berendsen (Heenvliet) 35.34, 4, 5. Martin Nieuwstraten (Spijkenisse) 36.28. Vrouwen 10 km: 1. Laurey van den Berge (Sommelsdijk) 38.23, 2. Natasja de Winkel (Zuidland) 40.38, 3. Marinda Lub (Hellevoetsluis) 45.29. Mannen 5 km: 1. Mario Poldervaart (Zuidland) 17.26, 2. Edwin Stolk (Melissant) 17.36, 3. Bastian Zoon (Dirksland) 17.43.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws