Afbeelding
Foto: Peter de Jong

Olympia kampioen en weer terug in derde klasse

Sport 372 keer gelezen

Spijkenisse- De korfbalformatie van Olympia is op De Brug middels een 22-13 (11-8) overwinning tegen Volharding/Emergo kampioen in de vierde klasse G geworden.

'We hebben met het team dit korfbaljaar flinke stappen gemaakt', stelde coach Peter Buitendijk, die volgend seizoen begint aan zijn derde jaar. 'We hebben het met een tweede plaats in de zaal net niet gehaald en nu op het veld wel. We hebben de basis voor het kampioenschap gelegd in de eerste helft van het veldseizoen met 11 punten uit zes wedstrijden. We zijn vervolgens als team naar elkaar toegegroeid. We pakten na het zaalseizoen tegen naaste concurrent OJC gelijk de overwinning en hebben de koppositie vervolgens niet meer weg gegeven. De ploeg is als team zonder echte uitblinkers veerkrachtig, is breed genoeg om een stootje op te vangen. Zo was Shane van Bree vanwege een rode kaart zes wedstrijden geschorst, maar heeft Glenn Everwijn zijn plek goed ingevuld, heeft het gemis van Shane geen invloed gehad op de prestatie van het team. We hebben stappen gemaakt, zullen dat ook in de derde klasse moeten doen. Doelstelling is handhaving.' Jan Voogt kreeg vanwege zijn laatste wedstrijd een publiekswissel.

Olympia: André van der Wacht (5 keer), Mitchell Bodde (5 keer), Nadine van der Steen (1 keer), Tanya van Buuren (2 keer); Nienke Kros (1 keer), Eline van der Wacht (1 keer), Jan Voogt (1 keer, 68. Lennart Orgers), Glenn Everwijn (6 keer).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws