Afbeelding
Foto: Peter de Jong

Volleybalsters Spivo blijven op eigen kracht in tweede divisie

Sport 206 keer gelezen

Spijkenisse- De volleybalsters van Spivo hebben zich in de sfeervolle Den Oert in een spectaculaire wedstrijd met een 3-1 (17-25, 25-17, 26-24, 25-15) overwinning tegen Meerkerk '95 19-25, 28-26, 20-25) veilig gesteld voor de tweede divisie.

'Thor had eerder al verloren, maar we hebben het allemaal op eigen kracht gedaan', sprak coach Lennart Mijnans zijn trots uit over zijn team. 'Het was een krankzinnige en intense wedstrijd. Een vijfsetter had op zijn plaats geweest, maar gelukkig is het niet zover gekomen. We begonnen verkrampt aan de wedstrijd, maar daar was in een goede tweede set niets meer van te zien. De derde set sidderde van de spanning, want bij een 19-23 achterstand bracht Rachelle de Vos met een sterke invalbeurt de ommekeer. Het was voor mij de finaleset, die we uiteindelijk met 26-24 wonnen. Het betekende ook de bevrijding en dat gaf meteen een boost voor de laatste set. We hebben als nieuwkomer liefst 48 punten behaald, zouden met een respectabel aantal van 44 punten veilig zijn geweest. Dat geeft aan hoe klein de onderlinge krachtsverschillen zijn. We zijn zelfs nog op de achtste plaats geëindigd. Het team heeft om zich te handhaven de punten echt bij elkaar gescharreld, maar heeft in de laatste drie gewonnen wedstrijden tegen de kampioen en de nummers vijf en zes liefst 11 punten behaald. Allen ploegen uit het linker rijtje. Ik had dit van tevoren niet durven dromen dat we tegen deze ploegen zoveel punten zouden behalen.' Lennart Mijnans liet verder weten dat de technische staf met verder assistent-coach Ineke 't Hart en assistent-trainer Jeffrey Crama en de spelersgroep ook volgend seizoen met elkaar doorgaan. 'We kunnen nu doorbouwen aan een team dat tot een stabiele tweede divisionist kan uitgroeien.'

Spivo 2017/'2018: Maaike Mars, Katja Milisav, Lyllou de Koning, Daisy Stolk, Sabine van der Kuil, Romilda Jellema, Alicia Mijnans, Carmel Damen (libero), Rachelle de Vos, Anouk Mijnans, Lisa Verbeek en Vindarine Leito.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws