Afbeelding
Foto: Peter de Jong

Volleybalsters Bernisse degraderen naar tweede klasse

Sport 249 keer gelezen

Zuidland- De volleybalsters van Bernisse hebben met opgeheven hoofden afscheid genomen van de eerste klasse. De Zuidlandsen wonnen het cruciale duel tegen VCN 5 in De Drenkwaard met 3-1 (25-13, 25-14, 26-24, 21-25), maar omdat Libanon met 1-3 zegevierde over Move4U konden zij de degradatie naar de tweede klasse niet van zich afwenden.

'We vliegen er met een bak van 41 punten uit, waarmee je doorgaans met dit aantal kunt handhaven', stelde coach Edwin Ooms. 'We hebben het natuurlijk niet vandaag weggegeven. We hebben het lange tijd moeten stellen zonder de geblesseerden Marjolein van Bochove en Eugenie Ooms. Dat zijn twee dragende en belangrijke krachten in het team. Daarnaast hebben we het ook nog eens twee wedstrijden moeten stellen zonder setupper. Die extra's hadden over het hele seizoen genomen net wat meer punten voor het behoud van de eerste klasse kunnen opleveren. Uiteindelijk hebben we het met z'n allen gedaan. De competitie is tot aan de laatste wedstrijd spannend gebleven. De meiden hebben nooit geklaagd, zijn er altijd voor gegaan. De groep blijft bij elkaar, dus gaan we in de tweede klasse weer voor het kampioenschap.'

Bernisse (vr.): Seline van der Stel, Karin Bon, Esther Brouwer, Martine Albert, Eugenie Ooms, Jolanda Pols, Simone Westdijk, Jantina Vaandrager, Marjolein van Bochove.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws