De korfbalequipe van Olympia liep na een spannend treffen tegen ESDO onverwacht tegen een nederlaag op. Foto: Peter de Jong

Olympia laat zich verrassen door ESDO

Sport 240 keer gelezen

Spijkenisse- Olympia heeft de spanning in de vierde klasse E weer volledig teruggebracht door in de eigen Olympiahal tegen ESDO met 11-12 (9-6) de eerste nederlaag van het seizoen te incasseren.

De korfbalequipe uit Spijkenisse moet de koppositie in de vierde klasse E nu delen met ESDO en Vlug & Vaardig/KCN en heeft één punt voorsprong op SKV en twee punten op Hebbes. 'Het is zonde dat we hebben verloren', baalde coach Peter Buitendijk. In de eerste helft verdedigden we zwak en in het tweede deel misten we aanvallend legio kansen om het af te maken. Met een voorsprong van 9-6 leek er ook niets aan de hand, maar we kwamen in de tweede helft wel met 9-11 achter. Dan komen we nog terug tot 11-11, maar toen ESDO weer op 11-12 kwam, was de tijd tekort om nog op gelijke hoogte te komen. Nogmaals, we zagen dit in de rust niet aankomen. Nu ligt alles weer open en zal het extra spannend worden.' Nienke Kros viel tien minuten voor tijd uit met een knieblessure. Olympia wacht aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen Amsterdam.

Olympia: Shane van Bree (1 keer), Mitchel Bodde (2 keer, 45. Glenn Everwijn 2 keer), Nadine van der Steen, Karin de Zeeuw (50. Eline de Zeeuw); Nienke Kros (1 keer, 45. Tanya van Buuren), Eline van der Wacht, André van der Wacht (2 keer), Jan Voogt (3 keer).